Oficial de rang înalt din SUA, despre ce a descoperit în Ucraina. „Nu există ascunzători pentru criminalii de război!”

Oficial de rang înalt din SUA, despre ce a descoperit în Ucraina. „Nu există ascunzători pentru criminalii de război!” Sursă: Sviatoslav Shevchenko | Dreamstime.com

Procurorul general al SUA, Merrick Garland, a făcut o vizită neașteptată în Ucraina. Oficialul a discutat despre "eforturile Statelor Unite și ale altor țări de a ajuta Ucraina să identifice, să rețină și să judece acele persoane implicate în crime de război".

Procurorul general al SUA, Merrick Garland, a fost în Ucraina, chiar dacă vizita nu a fost anunțată oficial. Acesta s-a întâlnit, marți, cu procurorul general de la Kiev, Irina Venediktova, într-o zonă din teritoriul ucrainean situată în apropiere de granița cu Polonia.

Departamentului de Justiție al SUA a declarat că cei doi au discutat despre "eforturile Statelor Unite și ale altor țări de a ajuta Ucraina să identifice, să rețină și să judece acele persoane implicate în crime de război" comise pe teritoriul ucrainean.

Amenințarea care a fost formulată de un înalt oficial din SUA

Procurorul general al SUA a precizat că va face o vizită în Europa pentru discuții cu liderii de pe continent pe tema războiului din Ucraina.

Ne puteți urmări și pe Google News

Garland este ultimul dintr-o serie de oficiali de rang înalt din SUA care au călătorit în Ucraina. Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, și secretarul american al apărării, Lloyd Austin, au ajuns la președintele ucrainean Volodimir Zelenski la Kiev în aprilie.

O delegație a Congresului condusă de liderul minorității republicane din Senat, Mitch McConnell, a călătorit în Kiev câteva săptămâni mai târziu.

Merrick Garland a garantat că va aduce la Kiev "sprijinul neclintit al Statelor Unite pentru poporul Ucrainei, în contextul invaziei ruse, neprovocate și nedrepte".

"Statele Unite transmit un mesaj inconfundabil: nu există niciun în care să se ascundă (vinovații de crime de război). Noi și partenerii noștri vom urmări toate căile disponibile pentru a ne asigura că responsabilii pentru aceste atrocități sunt trași la răspundere", a spus oficialul american, potrivit CNN.

Vladimir Putin a răbufnit

Vladimir Putin nu a fost încântat nici de vizita făcută de liderii Franței, Germaniei și României în Ucraina.

„Aș spera că liderii (…) nu se vor concentra doar pe sprijinirea Ucrainei prin continuarea alimentării acesteia cu arme”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o convorbire cu reporterii.

„Acest lucru este absolut inutil, va prelungi suferința oamenilor și va provoca noi daune țării”.

Macron, Scholz și Draghi au vizitat Irpin, la periferia Kievului, într-o demonstrație de susținere de profil înalt pentru Ucraina.