Mai multe locuri în taberele pentru studenți. Călătoriile gratuite cu trenul mai așteaptă

Mai multe locuri în taberele pentru studenți. Călătoriile gratuite cu trenul mai așteaptă Sursa: Facebook/ Gabriela Firea

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse a anunțat că numărul locurilor în tabere pentru studenți a fost majorat la 3500. De asemenea vor fi multe serii.

Gabriela Firea a anunțat că numărul de locuri pentru studenţi în tabere va fi majorat de la 2.300 până la 3.500. „Am vrut neapărat să discutăm subiectul taberelor, mai ales că în curând şi studenţii intră în vacanţă. Avem în dezbatere publică proiectul pentru acest an şi am anunţat deja o majorare a numărului de locuri, de la 2.300 până la 3.500, mai mult decât anul trecut.

Mi-aş fi dorit resurse şi pentru majorarea sumei pentru mesele zilnice din tabere care acum este 52 de lei/zi pentru fiecare student. Un pacient dintr-un spital sau un copil dintr-un centru de plasament mănâncă zilnic trei mese cu 22 lei, sumele fiind dublate în acest an de Guvern. Creştem şi numărul de serii, de la 4 la 6, o dată cu majorarea numărului de locuri“ a scris Gabriela Firea, duminică, pe pagina sa de Facebook.

Condiții bune în tabere

Ministrul a mai spus că va verifica firmele care câștigă contractele pentru tabere pentru ca acestea să ofere tot ce promit. „Nu vreau ca studenţii care merg în tabere să mai fie cazaţi în condiţii proaste. Împreună cu studenţii ne organizăm ca în vacanţa de iarnă să existe tabere! Am stabilit formarea unui grup de lucru pentru a lucra la metodologie. De asemenea, formăm un grup de lucru cu federaţiile şi reprezentaţii ministerului pentru a debloca Legea Tineretului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mi-aş dori un buget mai generos, din care să fi putut direcţiona mai mult către proiectele destinate tinerilor, dar economia ţării nu şi-a revenit după pandemie, criza facturilor la energie şi gaze. În plus, resimţim în fiecare zi consecinţele războiului de la graniţă“, a mai spus Gabriela Firea.

Discuții despre biletele de tren

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse spune că a fost o nedreptate anularea biletelor gratuite de tren și că va încerca să convingă autorităților să revină asupra acestei decizii.

„Nu a fost niciun fel de pomană, iar tinerii ştiu bine cât de utilă a fost măsura. Nu am auzit reacţii, iar măsura nedreaptă a fost acceptată fără cuvinte multe. Toate discuţiile pe care le am cu tinerii au un singur scop: anul viitor să avem la minister un buget care să ne mulţumească pe toţi. Voi lupta să fie fonduri suficiente", a mai spus Gabriela Firea.