Soldații ucraineni au descoperit un cimitir al vehiculelor militare rusești

Soldații ucraineni au descoperit un cimitir al vehiculelor militare rusești Sursă: Yuriy Chaban | Dreamstime.com

Un „cimitir” de vehicule militare rusești a fost descoperit într-o înfrângere umilitoare a forțelor lui Vladimir Putin. Șefii militari ucraineni susțin că au ucis sute de soldați inamici în timp ce încercau să treacă râul Seversky Doneț, în apropiere de Severodonețk, în estul țării.

Imaginile de la fața locului arată vehicule militare distruse, un soldat ucrainean susținând că rușii arătau ca „un fel de club de sinucideri”. Soldatul, pe nume Yuri, a declarat pentru Sky News: „Se pare că erau un fel de club de sinucideri sau comandanților lor nu le păsa de ei - este ciudat. I-au trimis să moară și au urmat ordinele stupide de la comandanții lor.”

Distrugerea vehiculelor rusești

Se înțelege că forțele ruse au încercat să folosească fumul ca acoperire, în timp ce construiau poduri de pontoane peste râul important din punct de vedere strategic. Dar forțele ucrainene stăteau la pândă și au lansat un atac devastator despre care se spune că a ucis sute de ruși și a distrus aproximativ 70 de vehicule.

Ieri, Brigada 30 Mecanizată a Ucrainei a declarat că trupele sale au distrus zeci de vehicule blindate rusești în apropiere de satul Dronivka. Într-o declarație, se spunea: „Înfrângerea trupelor ruse în apropierea satului Dronivka, regiunea Donețk, în timpul traversării râului Seversky Doneț”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Unitățile rusești

Între timp, Centrul pentru Comunicații Strategice (StratCom) a declarat: „Trupele ruse au încercat să străbată râul Seversky Doneț lângă satul Dronivka și au înființat trei capete de pod. Cu toate acestea, eroismul și rezistența unităților de infanterie, artilerie și tancuri ale Brigăzii 30 Mecanizate, numită după Prințul Konstanty Ostrogski și ale altor unități ale Forțelor Armate, ne-au permis să oprim trupele ruse și să le provocăm pierderi grele. Rezultatul înfrângerii: zeci de unități de vehicule blindate rusești distruse”.

Sievierodonetsk și geamănul său Lisichansk de peste râul Siverski Doneț formează partea de est a unui buzunar stăpânit de partea ucraineană pe care Rusia încearcă să-l depășească de la mijlocul lunii aprilie, după ce nu a reușit să cucerească Kievul, potrivit Mirror.co.uk.