Hillary Clinton a aprobat scurgerea de informații. Vizat a fost fostul președinte Donald Trump

Hillary Clinton a aprobat scurgerea de informații. Vizat a fost fostul președinte Donald Trump sursa: Arhiva EVZ

„Hillary Clinton a aprobat scurgerea de informații necoroborate conform căreia a existat o conexiune de server între Organizația Trump și o bancă rusă în timpul campaniei prezidențiale din 2016, a mărturisit vineri fostul ei director de campanie.

Robby Mook, directorul de campanie prezidențială al lui Clinton din 2016, a depus mărturie în procesul federal al fostului său avocat Michael Sussmann, care a fost acuzat că a încercat să „manipuleze” FBI-ul înaintea alegerilor din 2016, a informat Politico.

Scurgerea de informații

Mook a mărturisit că a discutat despre scurgerea de date de pe internet care arată comunicațiile dintre serverele conectate la Organizația Trump și Alfa Bank, o instituție financiară legată de Kremlin, cu Clinton, care a aprobat divulgarea conspirației nedovedite către presă.

El a spus că a aflat despre activitatea cibernetică care sugerează o relație între organizația fostului președinte Donald Trump și banca Alfa în timpul unei întâlniri cu înalți oficiali de campanie, a raportat CNN. „Am discutat cu Hillary”, a spus Mook, adăugând că „a fost de acord cu decizia”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un angajat al campaniei a transmis informațiile unui reporter Slate, iar Mook a spus că acea campanie speră că va „verifica” și va scrie „ceea ce cred ei că este adevărat”, a informat CNN. Campania a declarat anterior că nu a autorizat niciun avocat să ducă aceste informații la FBI, a raportat Politico. Potrivit Politico, Mook a mărturisit că s-ar fi opus aducerii acestor acuzații la FBI și, în schimb, a transmis informația presei.

Falsul în declarații

„Nu am avut încredere în ei”, a spus Mook despre FBI. „Două sau trei dintre, probabil, cele mai dăunătoare zile ale campaniei au fost cauzate de James Comey, nu de Donald Trump... Pur și simplu nu am vrut să avem nimic de-a face cu organizația la acel moment”.

Sussmann, care este judecat pentru o acuzație de fals în declarație este acuzat că nu și-a dezvăluit legăturile cu democrații atunci când a depus dovezile la FBI care ar lega Organizația Trump la Alfa Bank. Sussmann a pledat nevinovat în proces, potrivit Business Insider.