Țiriac și-a prezentat investiția de lângă Guvern. Peste 40 de milioane de euro au fost alocați pentru proiect. „V-am chemat ca să ne lăudăm”
- Ramona Rotaru
- 17 mai 2022, 23:59
Ion Țiriac a făcut inaugurarea celei mai recente investiții. Este vorba despre o clădire de birouri situată în apropiere de Piața Victoriei și de Guvernul României. Țiriac Tower a fost construită pe o suprafață de 31.000 de mp, cu o investiție de aproximativ 40 de milioane de euro.
Țiriac Tower a fost inaugurat marți, 17 mai, cu mare fast. Ion Țiriac și-a prezentat investiția de aproximativ 40 de milioane de euro situată în apropiere de Piața Victoriei și de Guvernul României. Clădirea de birouri are o suprafață de 31.000 de mp și are 12 etaje și o parcare subterană pe 5 niveluri. Suprafață totală utilă este de 16.364 mp.
Construcția clădirii de birouri a fost începută în decembrie 2018, iar astăzi Ion Țiriac a făcut inaugurarea, la un grad de finalizare de 95%.
Ion Țiriac a investit în Țiriac Tower aproximativ 40 de milioane de euro. Fostul tenismen a optat pentru sisteme inovatoare și verzi, care au ajuns la un cost de aproximativ 3 milioane de euro, potrivit Forbes.
A fost inaugurată cea mai recentă investiție a lui Ion Țiriac. Se află chiar lângă Guvern
„V-am chemat ca să ne lăudăm. Acest teren e aici de 15 ani. Clădirea asta are șarmul ei, în mijlocul Bucureștiului. Și ne mândrim cu ea. Ne lăudăm cu o construcție de 5 stele. Este începutul unei ere pentru Țiriac Imobiliare. A început cu București și vor urma Timișoara și Brașov. România e în urmă cu ceea ce înseamnă imobiliarele moderne. Beneficiile acestei clădiri vor merge către Federația Internațională Țiriac.
Trebuie să adaug că există o donație de 100-150 de milioane de euro de la Federația Internațională Țiriac. Banii vor fi folosiți la Otopeni. Vom face un hotel, o piscină olimpică a acoperită, o sală de gimnastică, un teren de tenis și o academie de tenis cu 30 de terenuri”, a declarat Ion Țiriac într-o conferință de presă, citat de gsp.ro.
Reprezentanții companiei au anunțat că 86% din totalul deșeurilor provenite din construcție au fost reciclate. 52% din valoarea totală a materialelor utilizate au fost achiziționate de la o distanță de cel mult 500 km față de amplasamentul proiectului. De asemenea, reprezentanții au precizat că 36% din conținutul total al materialelor de construcție, ca valoare, a fost fabricat cu materiale reciclate.