Turiștii din Ibiza au intrat în panică totală după ce un rechin de 2 metri și-a făcut apariția pe coastă

Turiștii din Ibiza au intrat în panică totală după ce un rechin de 2 metri și-a făcut apariția pe coastă

Turiștii au observat un rechin de aproape 2 metri înotând în apă în largul coastei Ibiza. Atât localnicii, cât și turiștii au filmat rechinii uriași din apropierea stâncilor de Calo des Moro, un golfuleț din zona urbană a stațiunii de petreceri San Antonio.

Rechinul, despre care se crede că este o tintorera sau un rechin albastru, părea dezorientat, iar ofițerii de mediu din consiliul local au mers în zonă. Omul de afaceri din Ibiza, Martin Makepeace, printre cei care au postat fotografii ale rechinului, a scris pe Twitter în această dimineață: „Un rechin mic blocat în ape puțin adânci chiar acum în Calo des Moro, Ibiza”. El a adăugat într-un tweet ulterior: „E trist de văzut. Rechin de doi metri blocat în apele San Antonio.”

Vizitați de un rechin

La începutul acestei luni, salvamarii au emis un avertisment ca înotătorii să nu se grăbească în apă după ce un rechin a înconjurat o plajă din Mallorca. Aceștia au fost scoși din mare după ce înotătoarele sale au fost văzute rupând suprafața apei de pe plaja Cala Mondrago din sud-estul insulei. A fost descris la acea vreme ca un rechin albastru.

Același tip de rechin a fost acuzat de atacul asupra unui turist din Elche, lângă Alicante, în iulie 2016. Victima în vârstă de 40 de ani a fost transportată de urgență la spital și i s-au făcut cusături la o rană de la mână. Asistenții au descris mușcătura ca fiind „mare” și au spus că a ieșit din mare cu sângele curgând din cauza rănii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Panica turiștilor

În august 2018, turiștii au fugit panicați, după ce un rechin albastru, printre cei mai des întâlniți din Spania, a apărut pe plaja aglomerată din Mallorca din Calas de Majorca, pe coasta de est a insulei.

La Calo des Moro se ajunge printr-o promenadă pietonală care trece de-a lungul coastei, dincolo de zona aglomerată de magazine și baruri din San Antonio, unde mulțimile se adună pentru a se bucura de apus. Apele sale limpezi îl fac un loc ideal pentru a face o baie fără a fi nevoie să vă îndepărtați de centrul orașului, potrivit Mirror.co.ul.