Vladimir Putin, trădat din interior! Acuzații grave la adresa liderului de la Kremlin. Neglijență criminală şi trădare

Vladimir Putin, trădat din interior! Acuzații grave la adresa liderului de la Kremlin. Neglijență criminală şi trădare Război în Ucraina: Rusia îşi va spori trupele la frontierele occidentale ca reacţie la NATO. Sursa foto: Kremlin

Vladimir Putin a fost trădat de oamenii lui de încredere. Un fost comandant al forțelor separatiste pro-ruse din Ucraina lansează acuzații dure la adresa lui Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării. Oficialul este acuzat de neglijență criminală, însă și de trădare. Igor Ghirkin a criticat modul în care ministrul rus al Apărării a gestionat războiul din Ucraina.

Igor Ghirkin este un fost comandant al forțelor separatiste pro-ruse din estul Ucrainei, acuzat de crimă de autoritățile din Olanda, fiind direct implicat în doborârea zborului MH17 al Malaysian Airlines deasupra Ucrainei în 2014. Într-o înregistrare video, fostul comandant a lansat acuzații dure la adresa lui Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării.

Mâna dreaptă a lui Vladimir Putin, Serghei Șoigu, este acuzat de neglijență criminală, ba mai mult, Igor Ghirkin îl suspectează și de trădare. Aceste afirmații nu au fost încă comentat de către Kremlin, potrivit HotNews.

„Îl acuz direct pe Serghei Șoigu de, cel puțin, neglijență criminală. Nu am dovezi să îl acuz de trădare, dar o suspectez”, afirmă Igor Ghirkin.

Ne puteți urmări și pe Google News

Invazia din Ucraina nu a mers conform planului lui Vladimir Putin, însă, cu toate acestea, nu s-a distanțat de ministrul rus al Apărării. În ceea ce privește războiul declanșat de Rusia, Parchetul General al Ucrainei i-a chemat la audieri pe Serghei Șoigu și fostul președinte și premier rus Dmitri Medvedev, cel din urmă ocupând în prezent funcția de vicepreședinte al Consiliului de Securitate al țării.

La audieri au mai fost chemați și Viaceslav Volodin și Valentina Matvienko. Aceștia ocupa funcția de președinții ai celor două camere ale parlamentului de la Moscova, Duma de Stat, respectiv Consiliul Federației și alți înalți oficiali ruși.

Cine este Igor Ghirkin, cel care lansează acuzații dure asupra oamenilor lui Vladimir Putin

Igor Ghirkin a fost unul dintre principalii comandanți ai separatiștilor la începutul războiului contra forțelor ucrainene din Donbas. El a fost pus sub acuzare de procurorii din Olanda, care au cerut pedeapsa cu închisoare, fiind direct implicat în doborârea zborului MH17 al Malaysian Airlines deasupra Ucrainei în 2014. Alături de el, alți doi ruși au fost acuzați de crimă.

Fostul comandant pro-rus a jucat, de asemenea, un rol important în anexarea Crimeei. În acea perioadă era ofițer al FSB, principalul serviciu de informații de la Moscova.

Toate aceste acuzații l-au adus pe Igor Ghirkin în atenția Uniunii Europene, fiind vizat de sancțiuni și acuzat de terorism în Ucraina.