Iată care sunt metodele prin care îți poți menține dieta de slăbit

Iată care sunt metodele prin care îți poți menține dieta de slăbit Stil de viață sănătos. Sursa: EVZ

Dacă ați încercat vreodată să slăbiți, știți că este destul de dificil să o faceți rapid. Graeme Tomlinson, cunoscut sub numele de bucătarul de fitness, dezvăluie câteva strategii care să vă ajute să vă mențineți în formă în noua sa carte.

Abordarea lui în ceea ce privește pierderea în greutate este să învețe obiceiuri noi, sănătoase, pe care să le țină pe termen lung, evitând în același timp dietele accidentale cu orice preț. Dar, după cum știm cu toții, schimbarea necesită timp.

Cum poți slăbi eficient

Metoda „punctului roșu” este o modalitate de a reorienta mintea. Graeme spune că a fost adaptat după condiționarea clasică, dezvoltată mai întâi de Ivan Pavlov, un fiziolog rus. Graeme spune: „Înainte de British Open din 2010, jucătorul de golf sud-african Louis Oosthuizen nu a putut să se concentreze înainte să lovească. Pentru a-l ajuta să-și recapete concentrarea, a adoptat ceea ce este cunoscut sub numele de tehnica de „ancorare”.

Înainte de fiecare fotografie, uită-te la punct și folosește-l pentru a te reorienta asupra a ceea ce trebuie să faci. „Pentru Oosthuizen, culoarea punctului a fost roșu. S-a uitat la asta înainte de fiecare lovitură de la British Open și a câștigat.” Dar ce legătură are golful cu pierderea în greutate? „Ancora ta nu trebuie să fie un punct roșu, dar a avea ceva ce vezi în fiecare zi vă poate ajuta să vă amintiți de ce încercați să faceți schimbări în viața voastră și ce trebuie să faceți pentru a le realiza.”

Ne puteți urmări și pe Google News

Graeme spune că schimbarea pe termen lung nu este înrădăcinată în puterea de voință, ci în schimbarea lentă a modurilor în pași realizabili. El le numește „unul pe centru”. „Pentru pierderea de grăsime, sustenabilitatea nu înseamnă să ai voință, ci să găsești modalități de a face totul mai ușor, astfel încât să funcționeze. Secretul pentru a crea rezultate care durează este să nu încetezi niciodată să faci îmbunătățiri continue, combinând aceste mici progrese de-a lungul timpului.”

Păstrarea noilor obiceiuri

Cu toții am încercat să păstrăm un nou obicei doar pentru a-l vedea cum dispare după câteva zile, fie că este vorba de 10 minute de meditație zilnică sau de un pahar cu apă când te trezești. Graeme are un truc pentru a ajuta cu acest lucru. Se numește stivuire obiceiuri și devine rapid o strategie pentru formarea și păstrarea noilor obiceiuri sănătoase.

„Atașarea a ceva nou la ceva cu care ești deja familiarizat crește șansele de a rămâne și de a beneficia de noul obicei. Stivuirea și împerecherea unui comportament nou cu unul existent înseamnă că nu trebuie să depui atât de mult efort pentru a implementa noul comportament. Dacă un obicei este deja înrădăcinat, este locul perfect pentru a stivui un nou obicei pe care vrei să-l faci permanent.”

De exemplu, dacă scopul tău este să bei mai multă apă, ai putea bea un pahar mare după ce te speli pe dinți - lucru pe care îl faci în fiecare dimineață și seară, potrivit The Sun.