Ce am învățat din pandemia COVID-19? Marius Budăi vorbește despre sistemul de sănătate și securitate în muncă din România

Ce am învățat din pandemia COVID-19? Marius Budăi vorbește despre sistemul de sănătate și securitate în muncă din România Sursa foto: Gov.ro

Pe 28 aprilie este marcată Ziua Internațională a Securității și Sănătății în Muncă. Cu această ocazie, Marius Budăi a transmis un mesaj în care a vorbit despre sistemul de sănătate și securitate în muncă. Oficialul a precizat faptul că pandemia de COVID-19 ne-a arătat anumite aspecte cu privire la acest sistem, care s-au dovedit a fi cruciale în protejarea mediului de lucru.

An de an, pe 28 aprilie este celebrată Ziua Internațională a Securității și Sănătății în Muncă. Marius Budăi, ministrul Muncii, a transmis un mesaj prin care susține că pandemia provocată de COVID-19 ne-a demonstrat că un sistem puternic este crucial pentru protejarea mediului de lucru.

Oficialul susține că, în acest an, Ziua Internațională a Securității și Sănătății în Muncă se axează pe participare și dialog social în crearea unei culturi pozitive. Pandemia de COVID-19 ne-a învățat că trebuie să reacționăm rapid în cazul unor potențiale amenințări.

Marius Budăi explică cât de important este un sistem de sănătate și securitate puternic

Ministrul Muncii a evidențiat în mesajul său faptul că implicarea tuturor părților relevante la nivel național a fost crucial în protejarea mediului de lucru și protejarea securității și sănătății lucrătorilor. Ziua Internațională a Securității și Sănătății în Muncă din acest an este dedicată învățăturilor trase din pandemia de COVID-19.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În fiecare an, pe 28 aprilie, Organizația Internațională a Muncii (OIM) marchează Ziua Internațională a Securității și Sănătății în Muncă pentru a promova prevenirea accidentelor și a bolilor profesionale la nivel global.

Sub deviza ”Ce am învățat din criza COVID-19? Consolidarea dialogului social către o cultură a securității și sănătății”, Ziua Internațională a Securității și Sănătății în Muncă din acest an se axează pe participare și dialog social în crearea unei culturi pozitive a securității și sănătății în muncă.

De-a lungul pandemiei de COVID-19, am constatat cu toții că un sistem de sănătate și securitate puternic, cu includerea participării guvernelor, angajatorilor, lucrătorilor, actorilor din sănătatea publică și a tuturor părților relevante la nivel național și din întreprinderi, a fost crucial în protejarea mediului de lucru și protejarea securității și sănătății lucrătorilor.

Prin urmare, dincolo de creșterea nivelului de conștientizare a nevoii de a asigura protecția continuă împotriva riscurilor profesionale tradiționale, trebuie să fim pregătiți pentru a reacționa rapid și în cazul unor potențiale amenințări la adresa securității și sănătății lucrătorilor”, a scris Marius Budăi, ministrul Muncii, într-o postare pe pagina personală de Facebook.