Cine poate opri războiul dintre Rusia și Ucraina. Conflictul, mediat de un organism extrem de influent

Cine poate opri războiul dintre Rusia și Ucraina. Conflictul, mediat de un organism extrem de influent Sursă: Facebook/ Володимир Зеленський

Consiliul Europei ar avea atributele pentru a negocia o pace între Ucraina și Rusia, după cum a afirmat şeful delegaţiei parlamentare ungare. Ce atitudine a avut acest organism de la izbucnirea conflictului.

Consiliul Europei poate juca un rol important în instaurarea păcii între Rusia şi Ucraina, precum şi în aflarea adevărului, a subliniat, luni, Zsolt Németh, şeful delegaţiei parlamentare ungare, într-o declaraţie acordată, la Strasbourg, Agenţiei de Presă MTI. Consiliul Europei a reacţionat în mod unitar şi rapid de la izbucnirea războiului, remarcându-se astfel dintre organizaţiile internaţionale, a declarat politicianul ungar, după dezbaterea care a deschis sesiunea de primăvară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Menţinerea acestei unităţi este o condiţie importantă pentru atingerea obiectivului nostru, şi anume: crearea păcii, a subliniat şeful delegaţiei ungare, care a adăugat: "părţile trebuie să ajungă la un acord de încetare a focului cât mai curând posibil şi să revină la calea diplomaţiei".

Rol crucial pe care l-ar putea avea Consiliul Europei în timpul războiului dintre Ucraina și Rusia

Organizaţia de la Strasbourg are, de asemenea, un rol important şi în domeniul justiţiei, pentru a se asigura că există o investigaţie internaţională adecvată a crimelor de război, a genocidului şi a crimelor împotriva umanităţii, a mai spus Zsolt Németh, menţionând: un obiectiv important al celor 46 de state membre ale Consiliului Europei este acela de a arăta solidaritate cu Ucraina, iar Ungaria îşi are şi ea partea ei prin faptul că desfăşoară cea mai mare operaţiune umanitară din istoria sa şi este ţara care, după Polonia, găzduieşte cel mai mare număr de refugiaţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Implicare și în alegerile din Ungaria

"Exercitarea acestei solidarităţi va fi necesară şi în perioada următoare", a afirmat Zsolt Németh, care a mulţumit observatorilor Consiliului Europei pentru munca depusă în aprilie, în timpul alegerilor parlamentare din Ungaria, calificând drept "exemplară" abordarea Consiliului privind alegerile din Ungaria. "Consiliul Europei nu s-a amestecat în procesul electoral şi ar fi bine, dacă în viitor şi alte organizaţii internaţionale ar adopta o abordare similară", a mai declarat Zsolt Németh.(Rador)