Ungurii au dat lovitura la granița României! Mişcarea făcută în plin război. Totul a devenit oficial

Ungurii au dat lovitura la granița României! Mişcarea făcută în plin război. Totul a devenit oficial Ungaria / Sursă: Jarretera | Dreamstime.com

Maghiarii din Regiunea Voivodina au adus o contribuție importantă la realegerea partidului condus de Viktor Orban în Ungaria. Pentru acest lucru au primit mulțumiri directe de la ministrul maghiar de Externe, Péter Szijjártó. Oficialul de la Budapesta a făcut o vizită în Serbia unde a subliniat importanța întăririi relațiilor dintre regimurile conduse de Viktor Orban și Aleksandar Vucic, ambele considerate pro-ruse.

Ministrul de Externe de la Budapesta, Péter Szijjártó, a lăudat contribuția adusă de minoritatea maghiară din Voivodina la alegerile din Ungaria de la începutul lunii aprilie. El a apreciat participarea masivă a acestei comunități la vot și, mai ales, susținerea acordată regimului condus de Viktor Orban.

„Comunitatea maghiară din Voivodina a demonstrat prin participarea sa record la alegerile parlamentare din 3 aprilie că ţara-mamă poate conta pe ea, iar noi spunem că şi ei pot conta pe noi în perioada următoare. Maghiarii din Voivodina au participat la alegerile parlamentare istorice din Ungaria într-un număr mult mai mare decât oricând, peste 60.900 de voturi exprimate în Subotica este de 1,5 ori mai mult faţă de voturile exprimate în 2018. Astfel, maghiarii din Voivodina au contribuit la continuarea guvernării naţionale în Ungaria”, a declarat, marţi, 26 aprilie, la Subotica, ministrul Péter Szijjártó.

Sursă: Gints Ivuskans | Dreamstime.com

Mulțumiri pentru realegerea lui Viktor Orban

Ministrul ungar de externe a mulţumit comunităţii maghiare din Voivodina pentru sprijinul acordat partidului condus de Viktor Orban, dar și pentru realegerea președintelui Serbiei. Totodată el a spus că datorită acestui sprijin va putea fi continuată prietenia bazată pe reconcilierea istorică dintre Ungaria și Serbia.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Este vorba de alegeri record, deoarece partidele de guvernământ au beneficiat de un sprijin record, niciodată niciun partid sau nicio alianţă de partid nu a primit un număr atât de mare de voturi în istoria Ungariei democrate ca noi la aceste alegeri, în condiţiile în care vorbim despre peste trei milioane de voturi, şi niciodată nu am avut un număr atât de mare de reprezentanţi în Parlamentul ungar aşa cum vom avea acum”, a subliniat şeful diplomaţiei ungare.

Ministrul de externe şi-a exprimat bucuria că după alegerile din Serbia, Uniunea Maghiară din Voivodina (VMSZ) poate forma din nou un grup independent al minorității de maghiari în Parlamentul sârb.

Ungaria și Serbia continuă proiectele comune

Péter Szijjártó a anunţat că dezvoltările strategice dintre Serbia şi Ungaria vor continua, lucrările de reabilitare a liniei de cale ferată Budapesta-Belgrad vor fi finalizate până în 2025. De asemenea, linia de cale ferată Subotica-Szeged va fi pusă în funcţiune anul acesta.

Din cauza războiului din Ucraina, linia de cale ferată Budapesta-Belgrad va deveni și mai importantă. Pe această rută va fi posibilă transportarea mărfurilor din porturile grecești către Europa de Vest.