Meghan și Harry, vizită de urgență la Castelul Windsor. Ce se întâmplă cu regina Elisabeta: ”Nu mi-a venit să cred”  

Meghan și Harry, vizită de urgență la Castelul Windsor. Ce se întâmplă cu regina Elisabeta: ”Nu mi-a venit să cred”  Sursa: Arhiva EVZ

Meghan Markle și Prințul Harry au făcut ieri, 14 aprilie, o vizită secretă reginei Elisabeta a II-a la Castelul Windsor. Vizitatorii Castelului Windsor care au participat la Slujba din Joia Mare au văzut cuplul. Un martor ocular a declarat că Harry și Meghan „au făcut cu mâna la toți cei aflați în autobuz”. Ducii de Sussex au făcut o escală în drum spre Haga. Vizita secretă a fost confirmată de un purtător de cuvânt al ducilor.

Presa britanică anuţă că medicii i-au propus Reginei Elisabeta să apeleze la un scaun cu rotile deoarece, potrivit surselor din interior, regina nu mai poate sta în picioare și nici măcar nu își mai plimbă câinii prin curte. „Nu se simte prea bine”, a confirmat o sursă regală.

Regina, care va împlini 96 de ani pe 21 aprilie, s-a confrunat și cu virusul COVID-19. Mai mult decât atât, regina nu a participat nici la slujba din Joia Mare, semn că monarhul este mult mai grav decât se crede.

Este posibil să fi făcut, de asemenea, o vizită prințului Charles, care se afla la ieri Slujba din Joia Mare. Un purtător de cuvânt al lui Meghan și Harry a confirmat că au vizitat-o ​​pe bunica ducelui, așa cum Harry a spus că sperase să facă. Cuplul s-a oprit în drum spre Haga pentru a participa la Jocurile Invictus.

Vizitatorii Castelului Windsor care au participat la Slujba de Joia Mare au văzut cuplul, iar un martor ocular spunând că Harry și Meghan „au făcut cu mâna la toți cei aflați în autobuz”.

Ei au spus: „Nu mi-a venit să cred când am văzut cine este. Noi am făcut cu mâna și ei ne-au făcut cu mâna înapoi. Păreau fericiți și relaxați și făceau cu mâna tuturor celor aflați în autobuz. Charles și regina au fost la Castelul Windsor în același timp, așa că trebuie să-i fi întâlnit pe amândoi.

Să fie această vizită „o ramură de măslin”

Un purtător de cuvânt al Prințului Harry și Meghan Markle a confirmat că nu va fi prezent la eveniment, dar nu a oferit o explicație. Dar a reieșit că cei doi intenționează să participe sâmbătă la ceremonia de deschidere a Jocurilor Invictus de la Haga.

Dar expertul regal Ingrid Seward a descris vizita de ieri drept „o ramură de măslin”

„După tot ce s-a întâmplat, trebuie să fi fost nevoie de mult curaj pentru Harry și Meghan să meargă la Windsor. De asemenea, Joia Mare este o zi foarte specială pentru regina, deoarece este vorba despre iertare. Nu este una care să țină ranchiună și cred că i-ar fi primit cu bucurie cu brațele deschise”, a spus expertul regal.

Cuplul călătoreşte în Olanda cu ocazia Jocurilor Invictus, o competiţie sportivă deschisă răniţilor şi invalizilor de război, fondată de Harry, care se deschide în acest weekend. Ducii de Sussex au decis să-i  facă o vizită reginei, care urmează să sărbătorească 96 de ani în câteva zile, la Castelul Windsor.

Harry, 37 de ani, şi Meghan, 40 de ani, nu au mai venit împreună în Marea Britanie de la retragerea lor zgomotoasă din familia regală în urmă cu doi ani şi jumătate. În prezent, ei locuiesc în California.

Harry a fost aspru criticat deoarece a lipsit de la omagierea bunicului său

Absent la sfârșitul lunii martie la ceremonia în omagiul bunicului său, prinţul Philip, care a murit în urmă cu un an la 99 de ani, Harry a fost acuzat în tabloidul The Sun că a ignorat evenimentul şi pe regină.

Când a fost anunţată absenţa cuplului de la ceremonie, un purtător de cuvânt a subliniat că ei speră să o viziteze în curând pe suverana ai cărei 70 de ani de domnie vor fi sărbătoriţi la începutul lunii iunie în mai multe zile de festivităţi.

Vizita secretă este prima pentru Meghan și Harry  împreună în Marea Britanie de când s-au retras din îndatoririle regale în martie 2020.

Prințul Harry s-a întors în Marea Britanie de două ori, o dată pentru înmormântarea bunicului său și o dată pentru dezvelirea unei statui a regretatei sale mame, Prințesa Diana, informează Express.