Evenimentul Zilei > Monden > Comoara ascunsă a Reginei Elisabeta! S-a aflat cine o va moşteni. Meghan, Kate şi Camilla se bat pe ea (FOTO)
Comoara ascunsă a Reginei Elisabeta! S-a aflat cine o va moşteni. Meghan, Kate şi Camilla se bat pe ea (FOTO)

Comoara ascunsă a Reginei Elisabeta! S-a aflat cine o va moşteni. Meghan, Kate şi Camilla se bat pe ea (FOTO)

Regina Elisabeta a II-a deţine una dintre cele mai mari colecții de bijuterii din lume, iar cea mai scumpă broșă a reginei conține „cel mai mare diamant din lume”, în valoare de 50 de milioane de lire sterline. Se spune că Regina Elisabeta are avea peste 100 de broşe, dar pe aceasta o poartă foarte rar.

Regina Elisabeta este adesea văzută cu broșe pe rever, de obicei asortându-le cu ținutele sale. Broșele Majestății Sale au semnificații profunde, dezvăluind aspecte semnificative ale vieții ei. Se crede că monarhul are în jur de 100 de broșe, iar colecția ar fi una dintre cele mai mari din lume, spun experții regali.

Expertul de top, Max Stone, de la Stephen Stone a analizat unele dintre cele mai valoroase broșe ale Reginei și a estimat cât ar valora acestea în total.

Acest diamant uriaş, de 3.106 carate, este cel mai mare din lume şi i-a fost dăruit Regelui Edward al VII-lea în anul 1907. În timp ce cele mai mari două pietre din diamant au fost încrustate în Sceptrul Suveran şi în Coroana Statului Imperial, piatra Cullinan III, în formă de pară, şi piatra Cullinan IV, tăiată în formă de pătrat, au fost dăruite Reginei Mary, bunica Elisabetei.

Brosa reginei

Regina Elisabeta are unele dintre cele mai incredibile bijuterii pe care le-am văzut vreodată

Max Stone: „Deși este dificil să le pun un preț, deoarece vin cu atât de multă istorie, după ce am analizat pietrele prețioase din 25 dintre cele mai emblematice broșe ale ei, le-aș estima că valorează împreună peste 90 de milioane de lire sterline”. Cea mai scumpă broșă a Majestății Sale este broșa Cullinan III și IV, potrivit lui Max Stone: „Numai această broșă valorează 50 de milioane de lire sterline.”

Acest imens diamant netăiat de 3.106 de carate este considerat cel mai mare diamant din lume și a fost oferit regelui Edward al VII-lea în 1907. A fost apoi tăiat de Joseph Asscher la Amsterdam în anul următor.

Regina Elisabeta a II-a nu a purtat broşa foarte des

Cu toate acestea, monarhul nu a purtat broșa foarte des de-a lungul anilor. În 1959, ea a împrumutat bijuteria expoziției de diamante fără vârstă din Londra și, în 2012, a făcut parte dintr-o altă expoziție de la Palatul Buckingham pentru a sărbători Jubileul de diamant al Reginei.

Charlotte White, șefa de design la 77 Diamonds, cel mai mare bijutier online din Europa, a declarat pentru Express mai multe despre colecția Cullinan a Reginei, spunând: „Regina a moștenit aceste diamante legendare de la bunica ei, Queen Mary, în 1953.