Se schimbă harta Europei! Ţările pe care le vizează Vladimir Putin. Anunţul care dă fiori Europei

Se schimbă harta Europei! Ţările pe care le vizează Vladimir Putin. Anunţul care dă fiori Europei

Deputatul Dumei orașului Moscova a propus să nu se limiteze zona de denazificare doar la Ucraina. Serghei Vladimirovici Sevostyanov a propus includerea țărilor baltice precum Polonia, Republica Moldova, Lituania, Letonia, Estonia în zona de denazificare.

Deputatul Dumei oraşului Moscova din cadrul Partidului Comunist, Serghei Savostianov, a cerut să nu se limiteze operațiunea specială de denazificare şi demilitarizare numai la Ucraina. El își propune să includă în zona de acțiune toate țările baltice precum Polonia, Moldova sau Kazahstan.

Demilitarizarea și denazificarea Ucrainei va asigura o securitate durabilă pentru popoarele Rusiei, Ucrainei și a întregii Europe, iar pentru un proces mai complet de asigurare a securității Federației Ruse, pe lângă Ucraina, consider că este oportun să includă și Statele baltice, Polonia, Moldova și Kazahstan în zona de denazificare și demilitarizare.

Deputat a depus un proiect de lege în care cere denazificarea tuturor fostelor republici sovietice, dar și a Poloniei

El a adăugat, de asemenea, că, în opinia sa, la discuția despre „astfel de decizii fatidice pentru întreaga țară” ca operațiune specială în Ucraina, „ar trebui să ia parte toate parlamentele regionale”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Propunerea politicianului care avea 7 ani când s-a destrămat URSS echivalează cu refacerea fostei Uniuni și, prin atacul la adresa Poloniei, refacerea Cortinei de Fier din vremea lui Stalin.

Conform unui text publicat pe Twitter de agenția NEXTA, deputatul Serghei Vladimirovici Savostianov, din partea Partidului Comunist ar fi depus în Duma de Stat un proiect de lege care propune „denazificarea” Poloniei, Kazahstanului, a Republicii Moldova, Lituania, Letonia și Estonia.

Documentul poate fi considerat și un act declarativ de război împotriva NATO

Practic, propunerea ar echivala cu o refacere a fostei Uniuni Sovietice și, prin referirea la Polonia, ar deschide calea spre readucerea statelor vecine în sfera de influență a Moscovei. Textul nu pomenește nimic despre faptul că Polonia, Lituania, Letonia și Estonia sunt state membre NATO și ale Uniunii Europene.

În prezent, Rusia desfășoară o operațiune specială de denazificare și demilitarizare a Ucrainei. Președintele rus Vladimir Putin și-a anunțat demersul în dimineața zilei de 24 februarie într-o alocuție televizată. Potrivit acestuia, în acest fel va fi asigurată „protecția persoanelor care au fost supuse agresiunii și genocidului de către regimul de la Kiev”.

Ministerul Apărării al Federației Ruse a explicat că armata lovește infrastructura militară a Ucrainei și a trupelor acesteia. De asemenea, ofensiva cu sprijinul Forțelor Armate RF este dezvoltată de grupările DPR și LPR.

Totodată, militarii subliniază că nimic nu amenință populația civilă din partea lor. Anterior, Ministerul Apărării a susținut un briefing la care a rezumat rezultatele campaniei din Ucraina timp de o lună.

Prim-adjunctul șefului Marelui Stat Major Serghei Rudskoy a declarat, în special, că „în general, principalele sarcini ale primei etape a operațiunii au fost îndeplinite”, scrie 360tv.ru.