Teroare în Mariupol. Rușii au atacat un autobuz cu copii, făcând mai multe victime: „La fiecare 10 minute cad bombe”

Teroare în Mariupol. Rușii au atacat un autobuz cu copii, făcând mai multe victime: „La fiecare 10 minute cad bombe” Sursa foto: captura video/Facebook

Mariupol este unul dintre cele mai bombardate orașe din Ucraina de la începutul războiului. Oamenii au rămas fără curent electric, fără apă, iar resursele de hrană sunt pe terminate. Din păcate, armata rusă nu permite civililor să părăsească orașul, iar transporturile cu alimente sunt oprite. Luni, printre ținte a fost și un autobuz cu copiii. O nouă zi, un alt număr de victime înregistrate.

Oleksandr Starukh, șeful Administrației Regionale de Stat Zaporijie, a declarat că armata rusă a deschis focul asupra autobuzelor de evacuare din Mariupol. Potrivit oficialului, în mijloacele de transport se aflau copiii.

Au fost înregistrate mai multe victime, unele dintre ele fiind transportate la spital în stare gravă.

„Patru copii au fost duși la spital. Trei copii au fost atacați în fostul district Gulyaipol, acum Pologovsky. Familiile au călătorit de la Mariupol pentru a se salva. Un copil este în stare critică. O altă familie a fost bombardată în Kamenskoye, de asemenea, un copil este în stare gravă”, a spus oficialul, citat de presa ucraineană.

Ne puteți urmări și pe Google News

Unul dintre evenimente a avut loc la primele ore ale dimineții, în jurul orei 8:55, potrivit militarilor ucraineni. Atacul a avut loc în satul Malynivka, din raionul Pologi din regiunea Zaporjie.

Oficialii din Ucraina susțin că rușii ar fi folosit armele automate și asupra a două mașini cu civili care se deplasau de-a lungul coridorului umanitar.

Informația cu privire la atacul asupra autobuzelor a fost anunțată doar de partea ucraineană, nu și de Rusia.

Mariupol este unul dintre cele mai bombardate orașe încă de la începutul războiului, din 24 februarie. Armata ucraineană transmite că aici, bombele cad la fiecare 10 minute. Căpitanul regimentului Azov, Svyatoslav Palamar, a declarat pentru CNN că orașul-port asediat continuă să sufere bombardamente intense.

Rusia a cerut ca autoritățile de la Mariupol să se predea, însă Ucraina a respins luni acest ultimatum.

De ce este Mariupol atât de râvnit de Rusia

Armata rusă își concentrează atenția asupra orașului, încercând să obțină controlul încă de la începutul războiului din Ucraina. Au fost înregistrate extrem de multe victime, însă armata ucraineană continuă să lupte și să țină piept forțelor ruse. Oamenii au rămas fără curent electric, căldură și apă, însă asta nu îi determină să predea armele.

Mariupol este un oraș cu acces la Marea Azov, situat la mai puțin de 50 de km de frontiera rusă, care avea aproximativ 400.000 de locuitori. Poziția geografică a acestui oraș este cea care îi determină pe ruși să lupte cu îndârjire pentru a-l cuceri.

Richard Barrons, general britanic, a declarat pentru BBC faptul că, dacă Rusia reușește să ocupe Mariupol, poate crea o legătură continuă pe uscat între vestul Rusiei și Crimeea. Orașul ar fi începutul acestui coridor de 300 km lungime.