Alertă la Kremlin! Generalul Roman Gavrilov ar fi fost reținut de FSB. Motivul: „Scurgeri de informații care au condus la pierderi de vieți”

Alertă la Kremlin! Generalul Roman Gavrilov ar fi fost reținut de FSB. Motivul: „Scurgeri de informații care au condus la pierderi de vieți”

După arestarea capului Departamentului de informații externe al FSB și a adjunctul său, Vladimir Putin continuă să-și tragă la răspundere subalternii din sistem care ar fi contribuit, direct sau indirect, la pierderile înregistrate de forțele armate ruse în Ucraina. Jurnalistul Christo Grozev, care a furnizat mai multe informații publicului despre activitatea serviciilor din Rusia și a oficialilor de la Kremlin, ce s-au confirmat de-a lungul timpului, a anunțat că adjunctul șefului adjunct al Gărzii Naționale din Rusia a fost reținut de FSB.

Șeful adjunct al Rosgvardia/ Garda Națională din Rusia ar fi fost reținut de FSB din cauza faptului că ar fi furnizat informații militare care au condus la pierderi de vieți omenești în războiul declanșat pe data de 24 februarie în Ucraina. Informația a fost făcută publică de jurnalistul Bellingcat Chris Grozev, care a dezvăluit ce informații i-ar fi oferit sursele de la Kremlin.

Roman Gavrilov ar fi fost reținut de FSB

„Trei surse independente spun că adjunctul șefului adjunct al Rosgvardia din Rusia (Garda Națională, o unitate a forțelor armate interne ale Rusiei, care a suferit pierderi enorme în Ucraina), generalul Roman Gavrilov, a fost reținut de FSB”, a transmis Chris Grozev, într-o postare publicată pe pagina sa de Twitter, precizând că Gavrilov a lucrat anterior și în cadrul FSO, serviciul de securitate al lui Vladimir Putin.

În legătură cu motivul pentru care adjunctul Gărzii Naționale din Rusia ar fi fost reținut, jurnalistul a spus că acesta este „neclar”.

Ne puteți urmări și pe Google News

De ce l-a tras Putin la răspundere pe adjunctul Gărzii Naționale

„Conform unei surse, el a fost reținut de către departamentul de contrainformații militare al FSB pentru „scurgeri de informații militare care au dus la pierderi de vieți omenești”, în timp ce alte două surse spun că a fost vorba de „risipirea inutilă de combustibil”.

Deși este greu de ghicit ce anume va rezulta din epurarea/rocada de la vârful siloviki-lor (elita regimului), un lucru este clar: fără îndoială că Putin recunoaște în ce r***t adânc se află această operațiune. Adică este atât de rău încât schimbă caii la mijlocul drumului - o mare greșeală în timpul războiului”, a mai arătat jurnalistul Chris Grozev.

Presa rusă spune că generalul a fost demis din funcție

În altă ordine de idei, agenția de presă rusă URA a transmis că directorul adjunct al Gărzii Ruse, Roman Gavrilov, a fost demis din funcție.  Potrivit publicației, acesta a fost concediat personal de către directorul Gărzii Naționale, Viktor Zolotov.

Deputatul Dumei de Stat Alexander Khinshtein a negat că Roman Gavrilov ar fi fost reținut de FSB.

Gavrilov a făcut parte din gărzile personale ale lui Boris Elțîn, Vladimir Putin și Dmitri Medvedev. Potrivit unor rapoarte, el a fost un prieten apropiat al lui Viktor Zolotov și a fost „persoana numărul doi” în Garda Rusă.