Evenimentul ZileiInternationalGarda Națională, aruncată din Congres în garaj: Motivul este năucitor

Garda Națională, aruncată din Congres în garaj: Motivul este năucitor

Garda Națională, aruncată din Congres în garaj: Motivul este năucitor
Trupele Gărzii Naționale au fost obligate să evacueze clădirea Capitoliului și să se adăpostească în garajele anexe. Un congresmen Democrat s-a plâns că un membru al Gărzii nu purta mască la o cafenea din clădire.

Garda Națională a fost bună cât a asigurat securitatea învestirii lui Joe Biden ca președinte. Acum, soldații pot fi aruncați ca niște cârpe

Potrivit unei surse citate de Breitbart, reprezentantul Democrat Will Keating, a raporta autorităților Capitoliului joi că a văzut un gardist la Dunkin Donuts fără mască.

Când Keating i-a atras atenția că măștile sunt obligatorii în clădirile federale, militarul i-a răspuns:

„Eu țin la libertatea mea!”

Comandanții Gărzii Naționale încearcă acum să-l identifice pe rebel, a mai informat sursa citată.

Miercuri, Keating mulțumea Gărzii Naționale pentru devotament și abnegație.

Breitbart i-a solicitat secretarului de presă al lui Will Keating o reacție, însă aceasta nu a venit.

O altă sursă a declarat pentru publicația americană că situația „este pe cale de a fi remediată”.

Imagini despre modul precar în care membrii Gărzii Naționale au fost cazați au invadat rețelele sociale. Inclusiv modul în care își satisfac necesitățile fiziologice.

Alți membri ai Congresului – atât Democrați cât și Republicani – și-au exprimat indignarea față de tratamentul la care e supusă Garda. Ei au cerut explicații pentru condițiile umilitoare.

Congresmenul Madison Cawthorne a postat pe Twitter că le-a dus pizza militarilor. El le-a oferit acestora biroul său ca loc de dormit.

Guvernatorul Republican de Texas a scris joi pe Twitter că a ordonat Gărzii Naționale să revină în statul său.

Circa 25.000 de membri ai Gărzii Naționale au fost desfășurați la Washington pentru a ajuta forțele locale să asigure securitatea învestirii lui Joe Biden.

Înaintea învestirii, din 20 ianuarie, mii de militari au putut fi văzuți odihnindu-se pe holurile și în sălile Capitoliului.

Și alți congresmeni, printre care și Republicanul Michael Waltz, i-au tratat cu pizza de soldați. Alții, ca Republicanul Brian Mast, le-au prezentat acestora clădirea, oferindu-le explicații competente, ca un ghid adevărat.

Acum, la o zi după învestire, Garda Națională este trimisă în garaj.

Politico a relatat și el că numărul membrilor Gărzii exilați în garaje este de ordinul „miilor”. Condițiile din garaj sunt precare, cu o singură priză electrică și o singură toaletă pentru două persoane.

Un membru al Gărzii a declarat pentru Politico:

„Ieri, zeci de senatori și congresmeni ne-au vizitat pentru a se fotografia cu noi, să ne strângă mâna și să ne mulțumească. În 24 de ore, nu au mai avut nevoie de noi și ne-au exilat într-un colț de garaj. Ne simțim groaznic de trădați.”


Accesează: