Rareş Bogdan face anunţul zilei! Lovitură teribilă pentru Putin! S-au stopat toate achiziţiile

Rareş Bogdan face anunţul zilei! Lovitură teribilă pentru Putin! S-au stopat toate achiziţiile Sursa: Kremlin

Europarlamentarul şi prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a anunțat despre mare lovitură pe care a încasat-o Vladimir Putin. E.ON, cea mai mare companie energetică din Germania, a stopat achizițiile noi de gaz de la Gazprom, companie controlată de Guvernul de la Moscova. Este o măsură pe care multă lume a așteptat-o, iar Germania s-a conformat.

Așadar, cea mai mare companie energetică din Germania, gigantul E.ON, a suspendat toate achizițiile noi de gaz de la Gazprom, a declarat miercuri euro-deputatul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL și lider al delegației române din PPE.

Firma germană de energie E.ON s-a alăturat listei lungi de companii care aleg să se distanțeze de Rusia, anunțând anularea noilor achiziții de gaze.

Încă o lovitură pentru Vladimir Putin şi Gazprom

Șeful executiv al E.ON, Leonhard Birnbaum, spune că decizia este un răspuns la războiul din Ucraina.  Grupul a explicat că, deși nu are contracte directe de aprovizionare pe termen lung cu producătorii de gaz, o cantitate mică din portofoliul său a fost cumpărată de la companiile comerciale Gazprom, însă a încetat să mai achiziționeze și altele.

Ne puteți urmări și pe Google News

Piața rusă nu este una dintre regiunile noastre țintă. Însă un lucru este clar: Dacă va exista o penurie fizică mai mult sau mai puțin extinsă a importurilor de energie, ar avea consecințe și pentru noi”, a declarat șeful executiv al grupului E.ON, într-o conferință anuală de presă.

Agresiunea rusă a fost larg condamnată de comunitatea internațională, iar Moscova și entitățile asociate se confruntă cu sancțiuni fără precedent și sunt tot mai izolate pe scena internațională.

SUA a decis să interzică toate importurile de petrol și gaze din Rusia

Washingtonul lucrează cu Europa pentru o strategie pe termen lung privind reducerea dependenței europene de energia rusească.

Președintele Biden a explicat că deși răspunsul occidental la agresiunea rusă a fost unul cum nu se poate mai unitar, interzicerea importurilor de energie rusească nu poate fi aplicată de toți partenerii SUA, care este totuși un exportator net de energie și are altă marjă de manevră din acest punct de vedere.

Europa trebuie să-și diversifice importurile de energie

E.ON deține în prezent un pachet de 15,5% din Nord Stream 1, conducta care transportă gaz rusesc în Germania. Câștigul ajustat al companiei înainte de dobândă, impozit, depreciere și amortizare (EBITDA) a crescut la aproximativ 7,9 miliarde EUR în 2021, iar venitul net ajustat a crescut cu 53%, până la aproximativ 2,5 miliarde EUR anul trecut.

Zeci dintre cele mai mari companii din lume și-au abandonat sau și-au redus operațiunile din Rusia, ca răspuns la invazia sa din Ucraina. Printre acestea se numără Ford, General Motors, Volkswagen, Nissan, Boeing, Airbus, Amazon, Apple, Facebook, Netflix, Nintendo, Sony, YouTube, Twitter, Exxon, Shell,  TotalEnergies, Mastercard, Visa, American Express şi multe altele.