Ungurii uimesc toată Europa! Viktor Orban, decizie de ultimă oră în plin război. Nu vrea să-i ajute pe ucraineni

Ungurii uimesc toată Europa! Viktor Orban, decizie de ultimă oră în plin război. Nu vrea să-i ajute pe ucraineni Sursă: Dreamstime.com

Ungurii uimesc toată Europa! Viktor Orban a luat o decizie de ultimă oră în plin război. Nu vrea să-i ajute pe ucraineni. Deşi premierii din Cehia, Polonia şi Slovenia au plecat în Ucraina, Orban nu a făcut front comun. Ungaria nu furnizează arme Ucrainei și nu dorește să se implice în războiul provocat de Vladimir Putin.

Prim-ministrul ungar Viktor Orban nu a plecat cu omologii săi pentru discuţii la Kiev. Ungaria nu oferă arme Ucrainei, potrivit website-ul de ştiri Origo, citat marţi de agenţia MTI.

Guvernul ungar încearcă cu toate puterile ca Ungaria să nu fie băgată în războiul dintre Rusia și Ucraina. Autoritățile vor doar pace, potrivit website-ului (proguvernamental - n.r.), care notează că Ungaria a spus de la începutul măcelului că nu va ajuta Ucraina cu soldați, arme sau orice altceva.

Origo a observat că după ce soldații rusi au distrus un sit din apropiere de graniţa poloneză, Peter Szijjarto, ministrul de externe, a declarat că numai menţionarea tranzitului de arme poate duce la probleme grave.

Ne puteți urmări și pe Google News

Orban a transmis că transferurile de arme ar putea fi un pericol pentru maghiarii din Transcarpatia, în vestul Ucrainei, notează origo.hu. Origo nu este încântat de personalităţile din opoziţie pentru că au cerut transferul de arme în Ucraina.

Viktor Orban își apără țara

Cu toate că majoritatea autorităților din lume s-au întâlnit și au discutat acțiunile pe care le vor impune Rusiei, Viktor Orban își vede interesul. Acesta a declarat că nu trebuie tăiate relaţiile bilaterale cu Rusia. Oficialul a mai anunțat că nu va renunța la gazul rusesc în Ungaria.

Sursă: Belish | Dreamstime.com

„Cea mai importantă chestiune pentru noi a fost rezolvată într-un mod favorabil: nu vor exista sancţiuni care să se aplice gazului sau petrolului. Prin urmare, aprovizionarea cu energie a Ungariei este sigură în următoarea perioadă”, a transmis Viktor Orban într-un videoclip-ul postat la un summit al liderilor din Uniunea Europeană din Franța.

Și Ministrul de Externe din Ungaria, Peter Szijjarto, a explicat, într-un mesaj video de pe rețelele de socializare, că este necesar ca Guvernul de Budapesta să menţină unitatea europeană privind sancţiunile economice asupra Rusiei, dar a reamintit tuturor că Ungaria are „o linie roşie, care este securitatea resurselor sale energetice.” Oficialul a mai transmis că Grupul MOL își poate continua producţia de petrol în compania rusească BauTex.