Stejarii României, înfrângere dureroasă în Spania! Rezultatul care ne scoate din cărţile calificării directe la Cupa Mondială

Stejarii României, înfrângere dureroasă în Spania! Rezultatul care ne scoate din cărţile calificării directe la Cupa Mondială

Echipa României de rugby nu a reușit să se impună în fața Spaniei la meciul de duminică, de la Madrid. În etapa a III-a a ediției 2022 a Rugby Europe Championship, românii au fost învinși cu scorul de 38-21 (28-7). Astfel, şansele de calificare ale stejarilor la Cupa Mondială au scăzut mult. Ne mai rămâne doar varianta barajelor.

"Stejarii" au din ce în ce mai puține șanse de calificare la Cupa Mondială din 2023, după înfrângerea suferită duminică, la Madrid. Spania a reușit să se impună în etapa a III-a a ediţiei 2022 a Rugby Europe Championship. cu scorul de 38-21, la pauză 28-7. Singura șansă pentru a ajunge la turneul final este un turneu de baraj intercontinental.

Stejarii au încasat 5 eseuri de la iberici

Stejarii au avut o primă repriză extrem de slabă, în care au încasat 5 eseuri, dar unul dintre acestea a fost anulat de către arbitrajul video. România a încercat să revină în repriza a doua şi a culcat balonul de două ori în terenul de ţintă advers, dar nu a reuşit decât să anuleze punctul bonus ofensiv al Spaniei. După această înfrângere, "Stejarii" au pierdut locul 2 în clasamentul combinat 2021-2022 al Rugby Europe Championship, fiind detronați de Spania, cu 25 de puncte. Pe primul loc al clasamentului este Georgia, cu 31 de puncte, cea care este şi viitoarea adversară a României.

În caz de egalitate de puncte cu Spania, România va pierde locul secund datorită rezultatelor directe. La Bucureşti am bătut Spania doar la 7 puncte diferenţă. Astfel, pentru a ajunge la Cupa Mondială, în mod realist, stejarii trebuie să treacă printr-un turneu de baraj.

Ne puteți urmări și pe Google News

Au marcat: Marco Pinto '6 (eseu transformat de Manuel Ordas), Matthew Foulds '12 (eseu transformat de Manuel Ordas), Jon Zabala '21 (eseu transformat de Manuel Ordas), Alvar Gimeno '28 (eseu transformat de Manuel Ordas), Ordas '54 (lovitură de pedeapsă), Frederic Quercy '59 (eseu transformat de Manuel Ordas) / Hinckley Vaovasa '17 (eseu transformat de Ionel Melinte), Hinckley Vaovasa '63 (eseu transformat de Daniel Plai), Marius Simionescu '70 (eseu transformat de Daniel Plai).

Primele două echipe clasate vor intra direct în turneul final, iar cea de-a treia se va prezenta la baraj. România a reușit să se impună la primele jocuri din 2022. Primul a fost unul victorios în fața Rusiei, cu scorul de 34 - 25. Cel de-al doilea meci a fost jucat împotriva Portugaliei, pe teren propriu, în fața căreia au reușit să obțină un scor de 37 - 27.

Parcursul „Stejarilor” nu se oprește aici, următorul meci fiind programat pe 12 martie, cu Georgia. Acesta va fi pe teren propriu, urmând ca apoi să joace în deplasare, cu Olanda, pe 19 martie. Olanda nu a reușit să înscrie momentan niciun punct în clasament.