Decizia momentului în România! A intrat în vigoare imediat. Sancţiuni drastice împotriva Rusiei

Decizia momentului în România! A intrat în vigoare imediat. Sancţiuni drastice împotriva Rusiei

România a început să pună în aplicare sancțiunile aplicate Rusiei. Purtător de cuvânt al Guvernului a anunțat că a fost începută procedura de suspendare a drepturilor de survol, precum și dreptul de aterizare pe teritoriul României a aeronavelor rusești. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Task-force de sâmbătă.

Dan Cărbunaru, purtător de cuvânt al Guvernului, a făcut declarații cu privire la poziția României în conflictele armate dintre Ucraina și Rusia. Atât președintele țării, cât și premierul, au susținut că vor fi alături de ucrainieni în acest conflict, iar alături de NATO au impus o serie de sancțiuni aspre.

În urma ședinței Task-force, oficialul a anunțat faptul că au început deja să aplice primele sancțiuni pentru Rusia. A fost suspendat dreptul de survol deasupra teritoriului său, precum și a dreptului de aterizare pe teritoriul României pentru aeronavele care aparțin companiilor din Federația Rusă.

„Pot să prezint o serie de decizii pe care Task-force-ul le-a analizat şi le-a luat. În primul rând, că România a început procedura de suspendare a dreptului de survol deasupra teritoriului său, precum şi a dreptului de aterizare pe teritoriul României pentru aeronavele care aparţin companiilor din Federaţia Rusă. Aceste proceduri se vor derula în cursul acestei zile”, a declarat Dan Cărbunaru, sâmbătă, la Palatul Victoria, la finalul şedinţei task-force pentru gestionarea situaţiei generate de agresiunea militară din Ucraina.

Ne puteți urmări și pe Google News

Autoritatea Aeronautică Civilă Română a emis NOTAM prin care, începând cu ora 15:00, spațiul aerian al României a fost închis pentru Rusia. Excepție de la această măsură fac zborurile umanitare și cele de urgență.

Suspendarea dreptul în ceea ce privește accesul în spațiul aerian al României nu este singura sancțiune pe care o vom aplica. Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, urmează să demareze procedurile de retragere din Banca Internațională de Investiții.

USR vine cu o listă de măsuri mult mai dure împotriva Rusiei

La scurt timp după ce Dan Cărbunaru a anunțat sancțiunile care vor aplicate de România autorităților de la Moscova, reprezentanții USR vin cu o listă de propuneri pe care țara noastră ar trebui să le impună drept răspuns pentru războiul din Ucraina.

„România a decis închiderea spațiului aerian pentru avioanele ruse

Guvernul urmează să demareze procedurile de retragere din Banca Internaţională de Investiţii. Ce trebuie să urmeze?

– sancționarea companiilor rusești din România prin înghețarea activelor

– restricții la import și export

– adoptarea legii Magnițki depuse de USR în Parlament

Iar Ucrainei ajutor umanitar, financiar, dar mai ales militar”, au scris reprezentanţii USR pe Facebook.

Rusia nu se lasă mai prejos

Sâmbătă, după ce NATO a anunțat mai multe sancțiuni la adresa Rusiei, autoritățile de la Moscova au decis să vină și ei cu o replică dură. Aceștia au luat decizia de a închide spaţiul aerian pentru toate aeronavele legate de Bulgaria, Polonia şi Republica Cehă.

„În urma deciziilor inamicale ale autorităţilor aeriene ale Bulgariei, Poloniei şi Republicii Cehe, începând cu 15:00 ora Moscovei (12:00 GMT), 26 februarie 2022”, Rusia îşi închide spaţiul său aerian pentru „companiile aeriene ale acestor ţări şi/sau celor care sunt înregistrate acolo”, a anunţat Rosaviatsia, autoritatea rusă de reglementare in domeniu.