Mama Raisei, fetița ucisă pe trecerea de pietoni, răspunde scrisorii polițistului acuzat: ”Se pare că nici om nu prea ești”
- Maria Miron
- 23 februarie 2022, 17:42
După ce a redactat o scrisoare familiei fetei ucise pe trecerea de pietoni, polițistul Popescu primește un răspuns din partea mamei fetei, care îi cere vinovatului să facă un test poligraf, pentru a se afla adevărul. Asta după ce acesta refuzase deja.
Mama Raisei îi cere polițistului să nu îngreuneze ancheta, și să accepte testul poligraf cerut de avocatul familiei fetei.
„ Ajutorul pe care îl poți da este să faci tot posibilul să nu îngreunezi ancheta...se pare că nici asta nu poți face!!”, scrie femeia.
Familia Raisei cere ca polițistul să fie de acord cu măsurile din anchetă, așa cum a declarat în scrisoarea sa anterior, când a transmis familiei îndurerate că o va ajuta.
„Ți-au transmis că nu te considerăm <criminal>, dar se pare că nici om nu prea ești”, a spus femeia în incheiere.
Avocatul familiei Raisei a cerut proba cu detectorul de minciuni pentru a afla dacă declarația inculpatului este falsă
Pentru aflarea adevărului, familia fetei s-a gândit ca polițistul să fie supus probei poligraf, pentru a eluda veridicitatea spuselor lui Popescu din declarații.
„Nu mult a trecut pana cand am reusit sa obtinem din partea procurorului de caz de la parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 incuviintarea probei cu poligraful, proba cu detectorul de minciuni prin care voiam sa scoatem la lumina daca politistul Popescu a mintit sau nu in declaratia lui de inculpat”, a declarat Av.Drd. Cuculis Adrian.
Avocatul Cuculis invită polițistul, pentru a doua oară, la testul poligraf care să-i demonstreze sinceritatea.
„Avand in vedere ca poate acest gest ar putea sa clarifice niste aspecte ce tin de situatia de fapt si ar putea sa linisteasca lucrurile dar mai ales familiile ii reaminesc politistului Popescu faptul ca poate sa revina pe refuzul dat si sa accepte proba cu poligraful.
Polițistul este acuzat de familie că ar fi condus cu 100 km/h, într-o zonă cu limită de viteză de 30 km/h, cu telefonul în mână
Mai mult, avocatul Cuculis declară că exact în ziua audierii polițistului, comisarul Bragadireanu, cel care ancheta inculpatul, ar fi refuzat să-i acorde avocatului informații din dosar.
„Fix in ziua cand Popescu a fost chemat la Brigada de Politei Rutiera la domnul comisar Bragadireanu , adica fix organul de urmarire penala care il ancheta prin delegare pe Popescu ( politistul care a produs accidentul auto ), desi am comunicat cu dansul ca informatia referitoare daca Popescu este sau nu de acord cu testul poligraf sa fie comunicata verbal, imediat dupa ce a ajuns Popescu la audiere, s-a schimbat total atitudinea politistului Bragadireanu si a refuzat sa mai dea informatii la care de altfel aveam acces total”, spune avocatul.
Familia fetei consideră că polițistul Popescu a fost favorizat pe parcursul anchetei, intrând prin spatele secției de Poliție la audieri, nelegitimat, iar că aceste acțiuni ale sale ar fi fost comandate chiar e comisarul Brăgădireanu, cel care îl ancheta pe inculpat.
„De aici am si tras concluzia ca acelasi Bragadireanu ar fi putut sa-l sfatuiasca pe politistul Popescu sa nu accepte proba cu poligraful mai ales ca in aceeasi zi politistul Popescu a intrat pe la intrarea din “Spate” a politiei si nu pe la oficialam acolo unde ar fi trebuit sa se legitimeze”, transmite Adrian Cuculis.