Bomba anului despre Covid! Mare atenție la aceste simptome banale. Nu este de glumă. Avertisment din partea specialiștilor

Bomba anului despre Covid! Mare atenție la aceste simptome banale. Nu este de glumă. Avertisment din partea specialiștilor Infecții COVID-19.Sursă foto: Dreamstime.com

Specialiștii în sănătate lansează avertizări cu privire la infectare cu virusul SARS-Cov-2. Aceștia recomandă pacienților care au luat virusul și nu au simptome să se prezinte la unitățile medicale și să facă analize amănunțite. Medicii susțin că pacienții care nu prezintă simptome au dezvoltat forme grave post-COVID.

Specialiștii din sănătate avertizează românii cu privire la formele lejere de infectare cu COVID-19. Potrivit acestora, spitalele sunt pline de pacienți care au dezvoltat forme grave post-COVID. Tocmai din acest motiv, medicii recomandă persoanelor infectate să meargă la control, pentru a evita orice neplăceri ulterioare.

Tratamentele nu pot garanta o eficiență maximă, iar pacienții pot rămâne cu sechele importante. Plămânii sunt cei mai afectați în urma infectării, iar uneori insuficiența aerului din interiorul lor nu poate fi depistată decât prin radiografie.

„Plămânii, faptul că sunt afectați, sunt așa numitele opacități alveolare, practiv, se vede că plămânul nu primește suficient de mult aer. Nu este aerat, aerul se vede mai negru și am fi văzut o rafiografie puțin mai intensă”, susține un cadru medical, care vorbește despre o pacientă de 72 de ani.

Ne puteți urmări și pe Google News

Femeia a ajuns la spital în stare gravă, mai bine de 80% din plămâni fiind afectați. Medicul susține că pacienta s-a prezentat la unitatea medicală după șapte zile de la confirmarea cu COVID-19. I-a fost administrat tratament corespunzător, iar după aproape trei săptămâni a început să respire puțin mai bine.

„A stat acasă în ideea că poate manageria, nu a avut nevoie de oxigen, a spus că s-a simțit mai confortabil acasă și nu s-a prezentat la medic. Dacă venea de la debut se observa și radiografia cu afectarea severă și decideam internarea pacientei”, a declarat Luiza Iorga, medic specialist pneomologie.

Medicii recomandă pacienților infectați cu COVID-19 să meargă la control

Numărul pacienților care preferă să se trateze acasă este din ce în ce mai mare. Ei cred că pot învinge virusul acasă, însă pot rămâne cu tuse, febră sau chiar insuficiență respiratorie. Aceste efecte adverse sunt afecțiuni post-Covid, iar tratamentele funcționează mai greu.

„Secția de pneumologie este plină și sunt cazuri severe, cazuri care necesită oxigeno-terapie, cazuri de persoane care credeau că au trecut cele 5 zile s-au vindecat de Covid. Cele 5 zile la un pacient cu comorbidități și un pacient care este nevaccinat înseamna trecerea doar în etapa a doua de evoluție a bolii Covid”, a declarat Beatrice Mahler, manager Marius Nasta.

Medici le recomandă pacienților infectați cu virusul SARS-Cov-2 să se prezinte, în primele 2-3 zile de la debutul bolii, la centrele de evaluare. Aici pot efectua analize amănunțite, iar specialiștii le oferă tratament antiviral pe care îl pot lua acasă.