Vestea anului despre pensii! Nicolae Ciucă a zis clar: Eu sunt foarte optimist, dar şi realist

Vestea anului despre pensii! Nicolae Ciucă a zis clar: Eu sunt foarte optimist, dar şi realist Bani. Sursa foto: Arhiva EVZ

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre creșterea salariilor și pensiilor, în acest an, și a explicat în ce condiții ar putea să aibă loc aceste majorări.

Într-o perioadă în care inflația a crescut îngrijorător, banii își pierd din valoare, iar românii se gândesc la creșterea salariilor și pensiilor. Despre contextul în care ar putea să crească veniturile bugetarilor și pensionarilor a vorbit, miercuri, premierul României, Nicolae Ciucă.

În ce condiții ar putea să crească, în acest an, pensiile și salariile din România

Șeful Executivului a afirmat că este optimist în această privință. „Eu sunt foarte optimist, dar şi realist în acelaşi timp şi nu vreau să vând iluzii nimănui, motiv pentru care, în funcţie de bugetul pe care îl vom avea la dispoziţie, în funcţie de colectări”, a spus prim-ministrul la Antena 3.

Nicolae Ciucă a vorbit și despre demararea proiectului legat de introducerea facturii electronice de la 1 aprilie, măsură care ar urma să devină obligatorie de la 1 iulie.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Toate celelalte elemente care vor aduce beneficiu în sensul reglementării şi monitorizării trasabilităţii atât a mărfurilor, cât şi a banilor, ne-au dus către concluzia că prin aceste măsuri vom putea să sporim atragerea şi o plată a taxelor cât se poate de aproape de realitate”, a declarat Ciucă.

„Toate aceste măsuri vor fi luate în funcţie de cum evoluează situaţia concretă”

Întrebat dacă, în condiţiile în care urmează să crească gradul de colectare la buget, statul nu ar dispune de bani pentru a permite o indexare de pensii şi salarii, şeful Executivului a răspuns că „toate aceste măsuri vor fi luate în funcţie de cum evoluează situaţia concretă”.

„Inflaţia și creşterea preţurilor reprezintă indicatorul la care ne raportăm cu toate analizele pe care le facem la ministerele de linie. Cred că şi, de fapt, nu discutăm, ne întâlnim de trei ori, de patru ori, de câte ori este nevoie cu ministrul Finanţelor, cu ministrul Muncii, cu ministrul Economiei, astfel încât să putem să avem soluţiile necesare pentru orice derapaj legat de aceşti indicatori”, a mai precizat premierul României.