Cele mai delicioase ouă prăjite. Trucul simplu al bucătarilor
- Mihnea Talau
- 30 ianuarie 2022, 18:34
Să prăjești un ou poate părea ușor și evident. Dar, se pare că există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a face ouăle prăjite și mai delicioase. Și nu este greu.
Potrivit bucătarului Yasmeen AlSawwaf, cheia pentru a face ouă prăjite perfecte este doar schimbarea câtorva lucruri.
Vorbind pentru „Eat This, Not That”, Yasmeen a explicat că o tigaie antiaderentă este esențială pentru a obține ouă prăjite perfecte.
Cum să prăjești un ou ca un bucătar profesionist
De asemenea, ea a sugerat să prăjiți ouăle în unt clarificat (unt din care au fost îndepărtate toate solidele din lapte. Îndepărtarea acestora vă oferă o grăsime galbenă clară care poate fi încălzită la o temperatură mai mare decât untul obișnuit). Untul clarificat nu numai că vă permite să prăjiți oul fără ca acesta să se lipească de tigaie, dar „adaugă și o aromă minunată", scrie delish.com.
Și temperatura este esențială pentru prăjirea ouălor. Yasmeen a spus că ar trebui să urmăriți o „căldură ridicată"; între 255°F și 280°F - sau 123°C și 137°C. Ea a adăugat: „Având o căldură ridicată înseamnă că ouăle ar putea să se rumenească și să facă bășici înainte de a fi gătite corespunzător în centru. Ouăle prăjite ar trebui să fie strălucitoare și să aibă albușurile complet închegate și nu ar trebui să fie bășicate sau rumenite, în timp ce gălbenușurile ar trebui să fie gătite corespunzător, în funcție de preferințele dumneavoastră."
Și acest lucru pare evident, dar un alt sfat al bucătarului este folosirea de ouă proaspete.
Yasmeen a spus: „Ouăle proaspete sunt esențiale pentru a obține ouă prăjite perfect. Atunci când un ou îmbătrânește, albușul și gălbenușul se subțiază. Acest lucru înseamnă că albușul se va împrăștia în loc să fie compact și gros, iar gălbenușul nu se va așeza perfect deasupra albușului."
Acum, du-te și impresionează-ți prietenii cu ouăle tale prăjite perfect.
Ouăle fierte sunt vedeta zilei. Nu înseamnă însă că toate ouăle sparte trebuie şi consumate. Dacă albuşul este colorat când oul e spart, nu îl mâncaţi, şi nu exageraţi nici în privinţa gălbenuşului.