Atenție la această linie albă când cumpărați piept de pui. Este semnul că pasărea a fost crescută cu chimicale

Atenție la această linie albă când cumpărați piept de pui. Este semnul că pasărea a fost crescută cu chimicaleCarne de pui. Sursa foto: Arhiva EVZ

Majoritatea oamenilor consumă piept de pui, dar bucățile care prezintă o linie albă sunt periculoase. Specialiștii trag un semnal de alarmă și spun că acest piept de pui este foarte nesănătos și conține o mulțime de toxine.

Linia albă de pe pieptul de pui arată că ritmul de creștere al păsării a fost forțat prin diferite modificări genetice sau hormoni. Urmările în timp ale consumului cărnii „ajustate” sunt bolile sistemului imunitar, bolile oncologice.

„Carnea de pui se găseşte pe mesele tuturor. Este accesibilă ca preţ şi uşor de gătit. Urmărindu-se un consum de proteină de înaltă calitate, acest tip de carne este des inclusă în meniu. Cu o industrie a cărnii de pui mereu în creştere, aceste păsări nu cresc în condiţii favorabile”, susţine Liana Conţiu, nutriţionist – dietetician, specialist în Nutriţie Clinică şi Comunitară.

Producătorii preferă să hrănească pasările cu foarte multe chimicale sau să le țină într-un mediu toxic. „Carnea de pui de astăzi este de calitate îndoielnică. Creşterea forţată modifică compoziţia şi calitatea cărnii”, mai spune nutriţionista.

Se schimba totul cu privire la carne! Planul diabolic s-a împlinit. Vom putea mânca aşa ceva?

Sursa: arhiva EVZ

„O greşeală mare este că alegem să cumpărăm carne procesată cu adaos de sodiu (saramuri), care conţin glutamat monosodic, care dă un gust bun şi un aspect apetisant. Urmările sunt multe şi grave”, mai spune medicul.

Sănătatea ta este pusă în pericol

Specialiștii au declarat că tinerii care mănâncă acest tip de piept de pui pot să devină obezi sau să se îmbolnăvească de cancer. Acest aliment este periculos și pentru adulți.

„Pe termen lung o astfel de carne afectează imunitatea organismului, ceea ce poate duce mai ales la afecţiuni oncologice. Hormonii clar afectează sănătatea consumatorului. Şi aditivii, conservanţii ne fac rău”, a precizat medicul Simona Felicia Drăgoi, specialist în igiena alimentaţiei şi nutriţie.

”Recomandarea mea este să alegeţi cu grijă carnea de pui pe care o consumaţi. Dacă există posibilitea, alegeţi să cumpăraţi de la micii producători pui crescuţi natural. Sau alegeţi să cumpărați carne de pui de o bună calitate (pui crescuţi ecologic-n.r.), chiar dacă preţul ei este mai mare faţă de celelalte firme producătoare. Alegeţi calitatea nu cantitatea! Iar carnea procesată trebuie exclusă din meniu!”, mai spune nutriţionista Liana Conţiu, potrivit exquis.ro

Ne puteți urmări și pe Google News