Cutremur în televiziune! O celebră prezentatoare a fost operată: „Inima a fost oprită o vreme.″
- Daniel Teodoreanu
- 12 ianuarie 2022, 10:00
Prezentatoarea TVR, Andra Gavril, a povestit recent că a trecut prin clipe grele în timpul unei intervenții chirurgicale efectuate într-o clinică privată din București.
Mesajul de mulțumire transmis de vedeta TVR a venit chiar în ziua în care ”Ziua Internațională a cuvântului mulțumesc” a fost sărbătorită marți, 11 ianuarie.
Printre cei menționați de Andra Gavril se numără și doctorul Theodor Cebotaru, medic primar în chirurgie cardiovasculară și totodată șeful secției de Chirurgie Cardiacă din cadrul clinicii private.
El este medicul cu cea mai mare experienţă în intervenţiile pe cord bătând și în plastiile de valvă mitrală din România. Până în prezent, doctorul Cebotaru are peste 6.500 de operații (3.500 de intervenţii de revascularizare miocardică, exclusiv pe cord bătând și peste 3.000 de înlocuire/plastie valvulară)
Andra Gavril nu a putut beneficia de sprijinul familiei
„Cineva ar putea să spună: «Monza e un spital privat, plătești pentru toate serviciile pe care ți le oferă.» Mda. Dar întotdeauna există nuanțe. În plin Covid, aparținătorii nu au voie să vină cu pacientul. Adică te duci ca un cățel ud și speriat și ești singur într-o rezervă în care nu te așteaptă nimeni dintre ai tăi.
Știam asta de când am decis că nu mai amân operația. Chirurgul mi-a povestit pas cu pas ce urmează. Mi-a spus cât de important e ca după operație să încep să mă mișc. Cât mai repede, oricât de tare ar durea, chiar dacă o să mă simt «călcată de tren».
Că este esențial pentru inima care a fost oprită o vreme să mă ridic din pat și să mă mișc. Și aici apar oamenii. Nu știu cum îi cheamă, nici măcar fețele nu mi le amintesc. Nici vocile. Doar măști și ochi.
Știu că două doamne m-au ținut în brațe când am făcut primii pași, iar durerile erau atroce. Îmi spuneau «Poți. Hai! Uită-te doar în față și pune un picior jos.»
Dusă pe brațe după operație
Îmi curgeau lacrimile șiroaie, dar am fost dusă pe brațe. Îmi amintesc de o doamnă doctor care a văzut că aveam buzele tumefiate de la intubare și aparatul dentar pe care îl port. Mi-a adus o cremă cicatrizantă cumpărată de ea de la farmacie.
Pentru mine. Pentru că așa a simțit. Asistentele de la etajul 3… Nu ar fi avut ce să facă mai mult de atât. Calmante, mângâieri, o pătură mai groasă, o pernă în plus, îmbrăcat, pansat, injecții, recoltat pentru analize, stat la pândă să nu cad în duș...
Un suc de la aparatul de jos. Un iaurt într-o noapte în care nu mai voiam nimic. Doi asistenți care au făcut vrăji și mi-au adus cafea caldă și bună, o cutie cu gogoși și cine mai știe ce...
O doamnă care m-a ajutat să respir ca lumea după ce inima și plămânii mei făcuseră un pic de pauză. O domnișoară care m-a ajutat să fac un pic de sport. Cineva care a văzut că mă împleticesc pe holuri în încercarea de a face pași cu fire, tuburi și un perfuzor la purtător și care m-a întrebat: «vreți să ne plimbăm împreună?»
Doamna care a stat în patul de lângă mine și care m-a ajutat ca pe fiica ei la fiecare mișcare pe care nu puteam să o fac. Și care m-a îndopat cu bomboane dulci și bune. Medici, asistenți, infirmiere, oameni care au suplinit cum au știut mai bine lipsa familiei, a celor care ar fi trebuit să fie cu mine dacă lumea mai era așa cum o știam înainte de blestematul 2020.
Doctorul Theodor Cebotaru, un om căruia îi va rămâne recunoscătoare
Nu știu cum o să le pot mulțumi vreodată. Vreau să sper că vor citi rândurile astea. Nu știu nici măcar cum arată. Doar măști, ochi și mâini. Nici măcar în sală nu știu cine a fost. Echipa doctorului Theodor Cebotaru. E tot ce știu.
La terapie intensiva… habar n-am… Cum le mulțumești unor oameni pe care nu i-ai văzut? Cum faci dacă atâția ani creierul tău a recunoscut o față doar dacă a văzut-o cu totul? Azi e ziua cuvântului «mulțumesc»!
Sper din suflet să ajungă la toți cei care mi-au fost aproape. Acasă sunt ai mei. Necondiționat, mereu, cu iubire. Dr. Ana Fruntelată, mulțumesc! Mi-ai dat brânciul de care aveam nevoie, la momentul în care era nevoie!
După toată povestea asta știu și mai bine care îmi este familia, cine sunt oamenii mei oricând, oricum. Și mai ales știu ceva în plus despre mine. Știu exact ce formă are inima mea. Și știu că ASTA este povestea mea, a scris Andra Gavril pe pagina ei de Facebook. Andra Gavril este și actriță. De asemenea, ea este pasionată de blogging și scrie pe blogul andragavril.wordpress.com încă din 2011.