Nu vom scăpa niciodată! Vestea cumplită dată de experți: Nu dispare. Va fi cu noi

Nu vom scăpa niciodată! Vestea cumplită dată de experți: Nu dispare. Va fi cu noi Sursa foto: Arhiva EVZ

Un epidemiolog de frunte a avertizat că amenințarea pandemiei de Covid va persista timp de „cinci până la 10 ani”, în parte, din cauza  rezervoarelor animale adânci ale coronavirus din întreaga lume.

Peter Collignon, profesor de boli infecțioase la Australian National University Medical School, a declarat că, deoarece animalele sunt susceptibile la noul coronavirus, eradicarea este aproape imposibilă.

„Coronavirusul nu dispare. Va fi cu noi și vor fi noi variante”

„Acest virus nu dispare. Va fi cu noi și vor fi noi variante. Vorbesc de cinci până la 10 ani pentru că există rezervoare de animale” a spus el.

Profesorul a spus că regnul animal va oferi efectiv un teren de reproducere continuu pentru virusul mutant.

„Inițial, asta a venit de la animale”, a explicat el. „Dacă ne uităm la o boală precum rujeola, aceasta a venit de fapt de la bovine și apoi s-a adaptat pentru oameni și a fost doar transmitere de la oameni la oameni.

„Dacă este vorba doar de transmitere de la om la om, aveți o oarecare speranță de a scăpa de ea și de a o eradica. Dar ceea ce este aparent este că unele animale sunt deosebit de susceptibile la acest lucru – nurcile, de exemplu”, a mai spus Peter Collignon.

„Problema este că ori de câte ori ai un rezervor de animale – și chiar și pisicile și câinii pot obține asta într-o măsură ușoară, există o mulțime de animale care pot obține asta, dar nu cred că sunt o sursă mare de infecție – dar adevăratul problema este că dacă sunt o sursă de rezervor de bază pentru boală, atunci este foarte dificil să scapi de ea prin vaccinare și alte mijloace, pentru că va reveni", a spus el.

„De aceea trebuie doar să acceptăm că acest lucru este aici și nu va dispărea”, transmite au.news.yahoo.com.

Vaccinurile și noile medicamente aduc optimism

În timp ce amenințarea Covid nu va dispărea, răspunsul terapeutic ar trebui doar să se îmbunătățească.

Profesorul Collignon a spus că ar trebui să fim foarte optimiști cu privire la succesul vaccinurilor de până acum în prevenirea bolilor grave și reducerea dramatică a ratelor de deces, precum și a noilor tratamente medicamentoase care vin pe piață.

„Aș crede că probabil vom avea mai multe medicamente dezvoltate... așa că vom fi într-o poziție mult mai bună decât anul trecut”. el a spus.

Dar nu există nicio îndoială că o „întoarcere la normal” nu va părea atât de normal în curând.

Ne puteți urmări și pe Google News