Sinucidere în lumea literară. Un cunoscut scriitor israelian s-a împușcat lângă mormântul fiului său

Sinucidere în lumea literară. Un cunoscut scriitor israelian s-a împușcat lângă mormântul fiului său sursa foto. EVZ

Scriitorul israelian Chaim Walder s-a sinucis după ce a fost acuzat de agresiuni sexuale. Poliția i-a descoperit cadavrul lângă mormântul fiului său, mort de cancer, în 2019

Scriitorul și consultantul educațional Chaim Walder a ales să se sinucidă la câteva ore după ce au apărut noi acuzații de infracțiuni sexuale la adresa lui. Moartea sa a provocat un șoc în dat fiind că era o figură bine cunoscută și, până acum două luni, foarte respectată în comunitatea ultraortodoxă.

Corpul său a fost descoperit de polițiștii alertați de un cetățean care a spus că a auzit o împușcătură în cimitirul Segula din orașul Petach Tikva. Poliția din Israel a găsit cadavrul lui Walder lângă mormântul fiului său Meir Zvi, care a murit de cancer în 2019.

Chaim Walder, autor a aproximativ 80 de cărți (în special cărți pentru copii) și foarte activ în domeniul educației s-a schimbat brusc anul trecut. S-a întâmplat după ce ziarul israelian Haaretz a publicat plângerea a trei femei pentru abuz sexual.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa foto: timesofisrael.com

Acuzațiile se întind pe o perioadă de 25 de ani

Conform informațiilor publice, două dintre femei au fost victimele presupuselor atacuri ale lui Walder când aveau 12 și 15 ani. Cea de-a treia, în vârstă de 20 de ani, ar fi fost abuzată când a mers la Chaim Walder pentru terapie. Avocații săi au negat acuzațiile, însă dezvăluirile au dus la o reacție în lanț, Alte femei au ales să rupă tăcerea și să-l acuze pe rețelele de socializare.

Duminica aceasta, tribunalul religios însărcinat cu verificarea cazurilor (de obicei tabu în comunitatea jaredită, încă închisă), a anunțat că a primit 22 de plângeri de infracțiuni sexuale împotriva lui Walder. Dintre acestea, patru au fost formulate de copii. Acuzațiile se referă la acțiuni care au început în urmă cu 25 de ani și au continuat până în urmă cu un an și jumătate.

Walder a refuzat să facă declarații în fața tribunalului format din trei rabini, susținând că a fost deja executat public după ce aceste acuzații au fost publicate în ziar. El a spus este fost victima unei campanii de calomnie.