Antrenorul român care a câștigat titluri în Portugalia și Belgia nu a intrat în calcule pentru postul de selecționer al României

Antrenorul român care a câștigat titluri în Portugalia și Belgia nu a intrat în calcule pentru postul de selecționer al României Răzvan Burleanu. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Nimeni de la Federația Română de Fotbal nu l-a sunat pe Loți Boloni pentru a negocia o posibilă preluare a echipei naționale. Tehnicianul este liber de contract.

Unul dintre cei mai titrați antrenori români nu a intrat în calculele pentru postul de selecționer al echipei naționale. Chiar dacă este liber de contract și are suficientă experiență. Este vorba despre Loți Boloni, care se află în țară, dar nu a vorbit cu niciun oficial de la „Casa Fotbalului”.

Loți Boloni nu a fost luat în calcul pentru postul de selecționer

Valeriu Iftime, patronul celor de la FC Botoșani, a stat de vorbă cu Boloni și crede că acesta poate fi o soluție viabilă pentru prima reprezentativă. „Am avut o discuție cu domnul Boloni, îl apreciez foarte tare, și l-am întrebat: «Domne, naționala?» A zis: «Nu m-a sunat nimeni niciodată! Sunt în România de 7 zile, nu m-a întrebat nimeni nimic». M-am blocat.

Dacă stai de vorbă cu Boloni îți dai seama că sunt soluții și-ți dai seama că greșim toți, de la academia lui Hagi și până la la CFR Cluj. El e medic stomatolog, dar poate face și o radiografie a fotbalului românesc”, a spus Iftime la Digi Sport.

Ne puteți urmări și pe Google News

A mai condus prima reprezentativă între 2000 - 2001

Boloni a mai fost selecționerul naționalei, în perioada iulie 2000 - iulie 2001. Tehnicianul a părăsit naționala în timpul preliminariilor Campionatului Mondial din 2002. El a ales să lucreze la Sporting Lisabona, formație cu care avea să câștige titlul în Portugalia, în 2002. România avea să rateze calificarea la turneul final, după un baraj cu Slovenia, scor 1-2 și 1-1. După plecarea lui Boloni, locul său pe banca tehnică a fost luat de Gheorghe Hagi.

Ultima dată, Loți Boloni a lucrat în Grecia, la Panathinaikos Atena, formație de care s-a despărțit în luna mai a acestui an. Are în palmares titlul în Portugalia, cu Sporting, de asemenea, o Cupă și o Supercupă, un campionat și o Supercupă în Belgia, cu Standard, dar și Cupa Campionilor Golfului cu Al Jazira.

Chiar dacă nu s-a anunțat oficial de la FRF, Adrian Mutu este omul cu cele mai mari șanse pentru a deveni selecționer.