Elon Musk primește critici dure. Ce se va întâmpla cu averea miliardarului

Elon Musk primește critici dure. Ce se va întâmpla cu averea miliardarului Elon Musk, nemulțumit de prețurile mașinilor Tesla. Clienții plătesc sume „jenante” Sursa: Arhiva EVZ

Persoana anului și cel mai bogat om din lume, Elon Musk a scris pe Twitter pentru a răspunde criticilor aduse de Elizabeth Warren asupra obiceiurilor sale legate de plata impozitelor și pentru eforturile sale legate de schimbările politice.

Conflictul dintre Musk și senatori

„Îmi amintești de când eram copil și mama prietenului meu țipa la toată lumea fără niciun motiv”, a replicat Musk. Acesta nu a vorbit despre propunerile fiscale. O investigație recentă a constatat că miliardarul, care în prezent are o avere de peste 250 de miliarde de dolari, nu a plătit impozite pe venit în 2018. Factorii politici au făcut presiuni privind măsurile fiscale care să îi vizeze averea, cât și activele nete ale miliardarului, care este capabil să folosească metode legale pentru a nu plăti impozitele pe venit.

Ron Wyden din Oregon a fost autorul principal al planului de impozit pe venit al unui miliardar care l-ar fi taxat pe Musk cu o taxă estimată la 10 miliarde de dolari. De asemenea, Musk a început să aibă probleme cu senatorul Bernie Sanders din Vermont, un parlamentar proeminent care a pledat pentru impozitarea celor mai bogați americani și a companiilor lor.

De asemenea, Musk a atacat planul de cheltuieli sociale și climatice de 2 trilioane de dolari al președintelui Joe Biden, susținând că democrații ar trebui să rezolve orice lucru. Musk se opune subvențiilor federale pentru stațiile de încărcare a vehiculelor electrice.

Ne puteți urmări și pe Google News

Musk nu vrea să se implice în politică

În interviul său oferit pentru Time, Musk a spus că ar crede că „guvernul nu este un bun administrator al capitalului”, chiar dacă acesta a primit subvenții guvernamentale pentru diferite afaceri.

„În general, cred că guvernul ar trebui să-și impună voința asupra oamenilor și, atunci când face acest lucru, ar trebui să aspire la maximizarea fericirii lor”, a spus Musk într-o postare pe Twitter în septembrie. Apoi, a adăugat: „Aceasta fiind spuse, aș prefera să rămân în afara politicii”, potrivit Yahoo News.