”Bogătașul” Moldovei a fost arestat. Cunoscutul om de afaceri, într-o stare mai gravă decât au crezut

”Bogătașul” Moldovei a fost arestat. Cunoscutul om de afaceri, într-o stare mai gravă decât au crezut sursa: arhivă EVZ

Omul de afaceri Silviu Stegariu a aflat că va sta timp de 30 de zile în arest preventiv, într-un dosar în care anchetatorii cercetează fapte de violență.

Magistrații de la Curtea de Apel Iași au decis să-l aresteze preventiv, pentru 30 de zile, pe omul de afaceri Silviu Stegariu. El este cercetat într-un dosar ce vizează comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe. După ce au fost analizate leziunile victimei, oamenii legii au decis să schimbe încadrarea juridică, iar dosarul a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași.

Ce vizează dosarul în care este cercetat omul de afaceri Silviu Stegariu

Procurorii au făcut cercetări pentru tentativă de omor, în cazul afaceristului Silviu Stegariu, însă acesta a fost lăsat în libertate de judecători. Totuși, anchetatorii ieșeni au contestat decizia la acel moment.

La data 25 noiembrie 2021, autoritățile ieșene au fost alertate printr-un apel la 112 cu privire la faptul că tractoristul Constantin Cristian Lodbă (47 de ani) se află într-o baltă de sânge, după ce ar fi fost înjunghiat pe un câmp din localitatea Strunga. Cei care ar fi sunat la 112 ar fi fost colegi de-ai victimei. La fața locului s-au deplasat echipaje medicale și de Poliție.

Ne puteți urmări și pe Google News

Victima a fost preluată și dusă la Spitalul Pașcani, după care a fost transferată la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon”, din Iași. Tractoristul a fost la un pas de moarte din cauza leziunilor suferite, el fiind supus unor intervenții chirurgicale, conform sitelului bzi.ro.

A fost schimbată încadrarea juridică

Polițiștii au demarat ancheta pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe, până la emiterea unui certificat medico-legal. După ce doctorii au constatat că viața victimei a fost pusă în pericol, oamenii legii au schimbat încadrarea juridică în cea de tentativă de omor. Potrivit unor surse judiciare, în urma unui conflict spontan, victima ar fi fost înjunghiată cu un obiect ascuțit-înțepător (cuțit) în zona coapsei, sângerând abundent după ce i-ar fi fost atinsă artera femurală.

Pe de altă parte, reprezentanții Agrocom Strunga au precizat, într-un comunicat, că „Silviu Stegariu nu este parte activă și nici angajat al companiei, iar, la data de 25.11.2021, nu a acționat în reprezentarea societății”.