Lovitură sub centură pentru Pfizer. Moderna intră în forță pe o piață nouă: peste 100 de milioane de doze pe an vor fi fabricate

Lovitură sub centură pentru Pfizer. Moderna intră în forță pe o piață nouă: peste 100 de milioane de doze pe an vor fi fabricate Sursa: Pixabay

Australia a luat o decizie extrem de importantă în cazul pandemiei de COVID-19. Autoritățile au decis să deschidă o nouă fabrică pentru a produce vaccinuri ARNm chiar la ei acasă. Capacitatea de producție este estimată la aproximativ 100 milioane de doze anual.

Marți dimineață, Guvernul din Australia a anunțat că își dorește să înceapă producerea de vaccinuri ARNm contra virusului SARS-Cov-2. Conform acestora, este vorba despre o nouă fabrică, care ar putea produce până la 100 de milioane de doze anual.

Decizia autorităților a venit după ce, în ultima perioadă, cazurile de infectare cu COVID-19 din țară au început să crească. Zonele care au înregistrat cea mai mare rată sunt Sydney și cele învecinate acesteia. Creșterea este determinată, în mare parte, de noua tulpină Omicron.

Noua fabrică din Australia care va produce aproximativ 100 de milioane de doze de vaccin pe an va fi construită în statul Victoria. Proiectul este o colaborare între guvernele federale din stat și producătorul de vaccinuri Moderna. Construcția fabricii va dura aproximativ 2 ani, fiind preconizată începerea producției în anul 2024.

Ne puteți urmări și pe Google News

Scott Morrison, prim-ministru australian, a făcut o serie de declarații legate de noua fabrică, susținând că, producerea vaccinurilor la nivel local, este un interes național.

"Vaccinurile cu ARNm s-au dovedit a fi, aș spune eu, cea mai mare descoperire științifică pe parcursul acestei pandemii.

Și asta înseamnă că ele reprezintă o parte masivă a viitorului vaccinurilor, nu doar aici în această țară, ci în întreaga lume", a declarat Morrison.

Noua fabrică din Australia va produce vaccinuri și pentru gripă sau alte viitoare pandemii

Vaccinurile produse în noua fabrică din Australia vor fi diverse, conform informațiilor oferite de oficial. Acesta a susținut că se vor produce doze pentru potențialele viitoare pandemii, dar și pentru gripă sau alte probleme de sănătate sezoniere. Nu doar Australia va beneficia de această fabrică, ci întreaga regiune a Pacificului, pe care aceștia o furnizează deja.

"Este cu un mare sentiment de mândrie că atunci când mă întâlnesc cu liderii din Pacific, în special, că am fost capabili să fim familia lor într-o perioadă de criză, că am fost capabili să le furnizăm aceste vaccinuri", a mai declarat Morrison.

În timpul unei viitoare pandemii, dozele de vaccin produse la nivel local ar putea fi un mare plus pentru Australia, susține Omar Khorshid, președintele Asociației Medicale Australiene.

"Este o veste grozavă, nu doar pentru gestionarea acestei pandemii, ci și pentru orizonturile enorme pe care tehnologia ARNm le are în ceea ce privește tratarea altor boli despre care nu ne-am fi gândit că ar putea fi tratate prin vaccinuri, cum ar fi cancerele", a declarat acesta pentru Nine Network.

Autoritățile din Australia au raportat zeci de cazuri de infectare cu noua tulpină Omicron și se așteaptă ca numărul acestora să crească în perioada următoare, pe măsură ce vor fi finalizate testele. Creșterea ratei de infectare a început cu doar o zi înainte de relaxarea unor măsuri cu privire la persoanele nevaccinate, cum ar fi accesul acestora în săli de sport, cafenele și magazine.