Ion Țiriac a dat încă o lovitură în afaceri. Este chestiune de timp până va semna contractul

Ion Țiriac a dat încă o lovitură în afaceri. Este chestiune de timp până va semna contractul sursa foto: EEC-Razvan Valcaneantu

Omul de afaceri român Ion Țiriac a făcut un profit frumușel după ce a vândut turneul de tenis Mutua Madrid Open, din Spania.

IMG, o compania din cadrul unui grup care se ocupă cu producția și organizarea de evenimente sportive și de divertisment, va prelua turneul de tenis. IMG a ajuns la o înțelegere cu Super Slam Ltd şi afiliaţii săi pentru a achiziţiona turneul de tenis de la Madrid, informează variety.com. Acesta este deţinut de omul de afaceri Ion Ţiriac.

În cadrul achiziţiei, Madrid Trophy Promotion SLU (MTP), care operează turneele Mutua Madrid Open şi Acciona Open de Espana (turneu de golf), va deveni parte a IMG.

În urma acestei tranzacții Gerard Tsobanian, CEO şi director de turnee al MTP, va deveni vicepreşedinte în divizia globală de evenimente de tenis a IMG și va continua să supravegheze desfăşurarea de zi cu zi a turneelor împreună cu echipa sa.

Ne puteți urmări și pe Google News

Afacerea ar urma să se încheie în primul trimestru al anului 2022, după ce se vor obține și avizele din partea ATP și WTA.

IMG deține și alte turnee importante

Astfel, Mutua Madrid Open se alătură turneului de tenis Miami Open şi altor evenimente ATP şi WTA din portofoliul IMG.

„Mutua Madrid Open va fi un puternic element pentru portofoliul nostru global de evenimente şi afaceri în tenis, care acum se va lăuda cu două dintre cele trei evenimente combinate obligatorii din ambele circuite. Aşteptăm cu nerăbdare să folosim reţeaua mai largă a Endeavour pentru a îmbunătăţi şi mai mult experienţa fanilor şi pentru a adăuga valoare în producţie, media, parteneriate cu mărci importamte, retail şi ospitalitate, aşa cum am procedat cu Miami Open”, a declarat Sam Zussman, co-preşedintele Media and Events al IMG, într-un comunicat.

Turneul de la Madrid face parte din categoria Masters 1.000 la masculin şi WTA 1.000 la feminin.  A XX-a ediţie a Madrid Open va avea loc între 26 aprilie şi 8 mai 2022.

Mutua Madrid Open este unul dintre cele două mari turnee pe zgură care se desfăşoară înainte de Roland Garros. Printre câştigătorii săi sunt nume ilustre, ca Simona Halep, învingătoare în 2016 şi 2017, Roger Federer, Serena Williams, Rafael Nadal, Petra Kvitova şi Novak Djokovic.