E prăpăd în Marea Britanie! Numărul cazurilor de Covid a depășit 10 milioane, joi. Varianta din Botswana, de neoprit

E prăpăd în Marea Britanie! Numărul cazurilor de Covid a depășit 10 milioane, joi. Varianta din Botswana, de neoprit Sursa: Pixabay

Numărul total de infecții cu noul coronavirus în Marea Britanie – deşi Regatul Unit este în topul celor mai vaccinate țări din lume - peste 82 la sută din populație a fost vaccinată cu două doze de ser – este acum de 10.021.497.

Cazurile din Marea Britanie depășesc 10 milioane, deoarece Botswana este o nouă variantă „oribilă”, se arată în ultimele actualizări din regatul Unit  în timp ce Europa se confruntă cu un alt val mortal de viruși.

Numărul cazurilor de Covid din Marea Britanie a depășit 10 milioane, conform cu cifrele oficiale publicate joi: 47.240 de cazuri noi.

Oamenii de știință au emis un avertisment asupra unei variante de Covid cu un număr „incredibil de mare” de mutații

Lumea ştiinţei se teme că varianta B.1.1529 sau Botswana – o ramură a variantei B.1.1 – ar putea conduce la transmiterea în continuare a virusului. Primele cazuri găsite au fost în Botswana, urmate de alte șase cazuri în Africa de Sud și unul în Hong Kong, care implică un călător care se întorcea din Africa de Sud. Iar oamenii de știință avertizează asupra acestei noi variante din Botswana deoarece are un număr „oribil” de mutații.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dr. Tom Peacock, virolog la Imperial College London, a postat detalii despre noua variantă, menționând: „cantitatea incredibil de mare de mutații spike sugerează că acest lucru ar putea fi o adevărată îngrijorare”.

Este Delta ultima „super variantă” Covid?

Dr. Meera Chand, director la Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie, a declarat că, în parteneriat cu organismele științifice din întreaga lume, agenția monitorizează constant starea variantelor Sars-CoV-2 pe măsură ce acestea apar și se dezvoltă la nivel mondial.

Oamenii de știință vor urmări noua variantă deoarece câștigă avânt și se răspândește pe scară largă. Unii virologi din Africa de Sud sunt deja îngrijorați, în special având în vedere creșterea recentă a cazurilor în Gauteng, o zonă apropiată de Pretoria și Johannesburg, unde au fost detectate cazuri de B.1.1.529.

De ce este şi mai periculoasă B.1.1529 sau Botswana

Ravi Gupta, profesor de microbiologie clinică la Universitatea Cambridge, a declarat că lucrările din laboratorul său au descoperit că două dintre mutațiile de pe B.1.1.529 au crescut infecțiozitatea și au redus recunoașterea anticorpilor şi ocolirea vaccinurilor. „Cu siguranță pare o îngrijorare semnificativă pe baza mutațiilor prezente”, a spus el. „Cu toate acestea, o proprietate cheie a virusului care este necunoscută este infecțiozitatea sa, deoarece aceasta este ceea ce pare să fi condus în primul rând varianta Delta”, notează independent.