Marcel Ciolacu se ține ferm pe poziție și îi strange cu ușa pe liberali. Ori funcția de premier, ori nimic

Marcel Ciolacu se ține ferm pe poziție și îi strange cu ușa pe liberali. Ori funcția de premier, ori nimic sursă: EvZ

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, este mai hotărât ca oricând să intre la guvernare și dispus să negocieze cu liberalii. Miercuri, chiar înaintea negocierilor, acesta a făcut o serie de declarații menite să arate poziția fermă a social-democraților.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, este pregătit pentru ceea ce urmează în lumea politică din România. Acesta a oferit o serie de declarații miercuri, prin care își face cunoscută prezența la negocierile cu PNL. Social-democratul susține că ei nu vor intra în negocieri, ci vor veni cu o serie de condiții dure pentru intrarea la guvernare. Mai mult ca oricând, Marcel Ciolacu cere funcția de prim-ministru al României.

"PSD nu va purta discuții sterile privind ministerele. Prima dată discutăm program de guvernare și măsuri. Discutăm cu orice partid care reprezintă cetățenii. Nu e exclusă nicio o negociere cu PSD.

Să nu credeți vreo clipă că eu nu o să cer mandat colegilor mei să nu merg cu propunere de premier. Să nu credeți că noi vom face o construcție politică aberantă. Eu am crezut că ieri PNL votează o rezoluție să își ceară scuze pentru cei 4.000 de români care și-au pierdut viața. Dacă nu mai au contact cu realitatea, să se uite la CNN. Discuțiile din PSD sunt cele 100 de măsuri pe care trebuie să le luăm pe termen scurt și lung", a declarat Ciolacu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Liderul social-democraților este extrem de tranșant în declarațiile sale, susținând faptul că își doresc guvernarea doar pentru a veni în ajutorul României. Așa cum a declarat și Mihai Tudose miercuri dimineață, social-democrații sunt pregătit să înfrunte orice situație neprevăzută care ar putea apărea. Marcel Ciolacu susține că un partid așa mare nu poate sta deoparte în ceea ce privește criza politică din România.

”Cumva nu vedem realitățile din România? PSD este dispus să își asume guvernarea pentru a scoate România din situația în care a fost aruncată de guvernarea de dreapta. Cred că acest bâlci cu desemnări de prim-miniștri, care știau că nu vor trece, cu rezoluții adoptate noaptea fără nicio noimă. Cel mai mare grup din Parlamentul României nu poate sta deoparte în toată această criză.”, a spus Marcel Ciolacu.