Evenimentul Zilei > Politica > Social-democrații le dau peste nas liberalilor. Au oameni pentru a forma trei guverne. Cîțu nu își mai permite să facă nazuri
Social-democrații le dau peste nas liberalilor. Au oameni pentru a forma trei guverne. Cîțu nu își mai permite să facă nazuri

Social-democrații le dau peste nas liberalilor. Au oameni pentru a forma trei guverne. Cîțu nu își mai permite să facă nazuri

După multe discuții în care cei de la PSD păreau să nu fie interesați de propunerea unei premier din partidul lor, iată că acum s-au decis. Mihai Tudose confirmă că social-democrații sunt pregătiți de guvernare. În declarațiile sale, acesta a precizat că liberalii nu i-au contactat încă pentru o eventuală coaliție.

Mihai Tudose, vicepreședinte PSD, a decis să lămurească toate zvonurile cu privire la formarea unei coaliții între liberali și social-democrați. Marți seara, după ședința PNL în care s-a decis flexibilizarea mandatului, printr-o intervenție telefonică la România TV, acesta a confirmat faptul că partidul său este pregătit pentru guvernare și pentru negocieri. Deși nu au fost contactați încă de PNL, ei sunt dispuși la formarea unei coaliții și au oameni suficienți pentru acest lucru.

În declarațiile sale, Mihai Tudose susține că social-democrații sunt pregătiți să facă față oricărei situații, iar decizia de a se implica în guvernare nu este ca o formă de ajutor oferită liberalilor, ci mai degrabă un ajutor pentru salvarea României din situația actuală.

„Înțeleg că cei de la PNL vor să se vadă întâi cu USR-ul. Ok, nu am înțeles de ce sunt ei lideri în aceste negocieri. Nu vă închipuiți că noi stăm 24 de ore la Kiselef și așteptăm un telefon. Să vină domnul președinte în țară, să convoace consultări. Vor să avem negocieri înainte, în regulă. Ceea ce pot să vă asigur este că vor fi făcute publice locul și data întalnirii. Vom anunța înainte.

Nu am stabilit cine se duce la guvern. Nu s-a făcut la noi o listă, nu s-a vorbit nimic, nu s-a negociat nimic.

Ne întâlnim cu ei (n.r PNL), dacă se degajă o formulă de guvernare, acceptăm să intrăm la guvernare. Avem oameni pentru trei guverne nu pentru unul singur. După ce vorbim cu ei ne întoarcem la partid, convocăm forul de conducere al partidului și vedem ce facem. Vedem ce vor ei de la viață, dacă după aia conducerea partidului va primi un mandat, va urma o noua tură de negocieri.

Ideea de a intra la guvernare nu este pentru a salva PNL-ul, este pentru a salva țara. Suntem pregătiți pentru orice situație, deciziile le vor lua partidul”, a declarat Mihai Tudose pentru România Tv.

Florin Cîțu a anunțat aseară aprobarea flexibilizării mandatului

Marți, premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a decis să își depună mandatul, iar acest lucru a dus la o nouă ședință în PNL. Se stabilește o nouă echipă, iar de data aceasta sunt luate în calcul discuții cu PSD și USR. Conform declarațiilor lui Mihai Tudose, liberalii au decis să discute în primă fază cu Uniunea Salvați România și apoi cu social-democrați.

„În şedinţa BPN al PNL a fost aprobată propunerea de flexibilizare a mandatului de negociere cu forțele democratice din Parlamentul României și echipa de negociere. Echipa de negociere este condusă de preşedintele partidului şi din ea fac parte cei patru prim-vicepreşedinţi şi secretarul general. Au fost două abţineri”, a spus Cîţu, la Parlament, după şedinţa BPN al PNL.