Panică de nedescris. Un pasager infectat, găsit mort pe scaunul său din avion

Panică de nedescris. Un pasager infectat, găsit mort pe scaunul său din avion sursa: arhivă EVZ

Echipajul Pegasus Airlines l-a găsit pe bărbatul complet vaccinat, 51 de ani, fără viață pe scaunul său după zborul de la Istanbul, Turcia, către Hamburg, Germania.

Un pasager complet vaccinat infectat cu coronavirus a fost găsit mort pe scaunul său. Bărbatul, care s-a născut în Rusia și locuia în statul german Schleswig-Holstein, a murit în timpul zborului.

El a fost găsit fără viață pe scaunul său de un membru al personalului după ce toți ceilalți pasageri au debarcat din aeronavă în Hamburg, în jurul orei 12:00 GMT, (13:00, ora Germaniei), potrivit rapoartelor presei locale.

Medicii legiști au efectuat o autopsie pe cadavru și au concluzionat că bărbatul probabil a murit în timpul zborului. Ei au remarcat că a fost testat pozitiv pentru Covid, dar nu este clar dacă a prezentat simptome în ultimele sale zile. Nu se știe dacă Covid a fost cauza morții.

I s-a permis să zboare pentru că a demonstrat că este complet vaccinat împotriva coronavirusului, deşi avea Covid

Regulile germane privind Covid-19 impun pasagerilor să-și dezvăluie statutul Covid înainte de a zbura. Potențialii pasageri trebuie să fie vaccinați, recuperați sau testați. Pasagerii care au fost complet vaccinați nu trebuie, de asemenea, să prezinte un rezultat negativ al testului Covid atunci când călătoresc în Germania din Turcia cu „risc ridicat”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un purtător de cuvânt al autorității sanitare din Hamburg a declarat pentru Focus Online: „În general, se aplică prevederile regulamentului de intrare, conform cărora trebuie prezentat fie un test, fie dovada de vaccinare la intrarea din Turcia”.

Presa locală nu a raportat dacă alți pasageri au observat că bărbatul a fost mort pe tot parcursul zborului de 3 ore și 25 de minute.

Un purtător de cuvânt al poliției a spus că pasagerul avea capul înclinat și ochii închiși, ca şi când era adormit, a  raportat Spiegel .

Bărbatul zburase la Istanbul cu o săptămână mai devreme. Nu este clar dacă vizita sa a fost în scop de afaceri sau de agrement. Pasagerii care stăteau lângă el și echipajul de cabină au primit ordin să se prezinte la departamentul de sănătate.

Turismul în cel mai mare oraș din Turcia, Istanbul, a fost reluat treptat, pe măsură ce ratele de vaccinare împotriva Covid-19 au crescut. Ministerul Sănătății a dezvăluit că 72,4% dintre cetățenii cu vârsta de 18 ani și peste au primit ambele doze de vaccinare împotriva Covid la Istanbul.