Evenimentul Zilei > Actualitate > Câte miliarde de dolari va câștiga Pfizer până la sfârșitul anului în urma vânzării vaccinului anti-COVID. Suma este fabuloasă
Câte miliarde de dolari va câștiga Pfizer până la sfârșitul anului în urma vânzării vaccinului anti-COVID. Suma este fabuloasă

Câte miliarde de dolari va câștiga Pfizer până la sfârșitul anului în urma vânzării vaccinului anti-COVID. Suma este fabuloasă

Pfizer se așteaptă să câștige aproximativ 36 de miliarde de dolari în acest an din vaccinul COVID-19 dezvoltat cu BioNTech, a anunțat compania marți, o creștere față de estimarea anterioară de 33,5 miliarde de dolari.

Pfizer prevede un câștig de 36 de miliarde de dolari în urma vânzării de vaccin anti-COVID-19. În timpul unui apel privind veniturile, CEO-ul Albert Bourla a spus că vaccinul a contribuit la venituri cu 13 miliarde de dolari numai în trimestrul al treilea, ducând veniturile totale în acest an la 24,3 miliarde de dolari.

Compania prognozează încă 29 de miliarde de dolari în vânzări în 2022

Pfizer are capacitatea de a produce până la 4 miliarde de doze în 2022 și are deja contracte pentru 1,7 miliarde, ceea ce înseamnă că majoritatea veniturilor pe care compania le câștigă provine din volumul imens de vaccinuri, mai degrabă decât din preț.

Bourla a remarcat că până în prezent, Pfizer a produs 2,6 miliarde de doze și a expediat 2 miliarde de doze în 152 de țări sau teritorii. Acesta a mai spus că este pe cale să producă 3 miliarde de doze până la sfârșitul acestui an, iar cel puțin 1 miliard vor merge către țările cu venituri medii și mici.

Dar, din moment ce este un vaccin cu două doze, asta înseamnă că vaccinul lui Pfizer va fi folosit pentru a inocula cel mult 500 de milioane de oameni din țările în curs de dezvoltare. Experții în sănătate publică și-au exprimat îngrijorarea că națiunile mai bogate au monopolizat o mare parte din aprovizionarea cu vaccinuri, lăsând țările mai sărace fără acces.

Anunțul vine odată cu decizia de administrare a vaccinului la copii între 5 și 11 ani

Bourla a spus că Pfizer oferă țărilor cu venituri mici și medii reduceri mari la vaccinurile lor, dar a sugerat că trebuie să plaseze comenzi pentru anul viitor pentru a evita ca țările mai bogate să asigure cea mai mare parte a aprovizionării.

Apelul pentru câștiguri vine în aceeași zi în care consilierii externi ai Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) se întâlnesc pentru a discuta despre administrarea vaccinului împotriva coronavirusului Pfizer-BioNTech copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. Se așteaptă să recomande utilizarea acestuia.

Administrația pentru Alimente și Medicamente a autorizat deja vaccinul pentru copiii din grupa respectivă de vârstă și directorul CDC Rochelle Walensky este de așteptat să aprobe recomandarea mai târziu, marți, permițând începerea vaccinărilor.

Datele pentru copiii mai mici sunt încă în curs de colectare

Mikael Dolsten, directorul științific al Pfizer și director de cercetare, a declarat că datele inițiale din studiile efectuate pe copii cu vârste cuprinse între 2 și 4 ani sunt așteptate mai târziu în acest trimestru, în timp ce datele inițiale de la copiii de la 6 luni la mai mici de 2 ani sunt așteptate pentru trimestrul următor, relatează thehill.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: