Decizie bombă după consultări. Ciolacu a făcut anunțul la care nu se aștepta nimeni. „Se va crea o majoritate...”

Decizie bombă după consultări. Ciolacu a făcut anunțul la care nu se aștepta nimeni. „Se va crea o majoritate...” Sursa: Arhiva EVZ

După ce a depus o moțiune de cenzură care a dat jos Guvernul lui Cîțu, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a luat o decizie extrem de importantă. Luni au avut loc discuții la Cotroceni între acesta și președintele Klaus Iohannis. Concluzia este că PSD va colabora cu cei din PNL. În plus, Ciolacu vrea să intervină și pentru plafonarea prețurilor la energie și gaze.

Parlamentul României este pus pe jar, asta după ce Guvernul Cîțu a fost dat jos printr-o moțiune de cenzură depusă de social-democrați. Pentru că fostul premier este în continuare alegerea președintelui, acesta ocupă acum locul interimar, până la noi alegeri. Marcel Ciolacu, președintele PSD, a decis totuși să găsească o cale de mijloc și este dispus să facă echipă cu liberalii, doar pentru binele cetățenilor acestei țări. În declarațiile sale făcute luni, el mărturisește că românii nu trebuie să fie ”abandonați”, mai ales acum, când situația epidemiologică este atât de gravă.

“Am fost astăzi la Cotroceni şi i-am transmis preşedintelui că, fără o majoritate consistentă în Parlament, nu se poate vorbi de un guvern minoritar, fie el al oricărei formaţiuni politice. România se află într-o criză socială, economică şi sanitară profundă. Fără o majoritate consistentă, România nu va putea depăşi această criză. Ori se creează o majoritate pentru un viitor Guvern ori se va forma o majoritate pentru alegerile anticipate.

Din punctul nostru de vedere, al Partidului Social Democrat, se va crea o majoritate pentru anticipate. Nu credem că se poate creiona în acest moment o majoritate pentru un Guvern stabil. Până atunci l-am asigurat şi pe preşedinte că românii nu vor fi abandonați. Tot ceea ce nu poate face un guvern demis va fi preluat de către Parlamentul României, iar parlamentarii Partidului Social Democrat - cel mai mare grup parlamentar din Parlamentul României - din acest moment va lucra 24 de ore din 24”, a declarat Ciolacu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Marcel Ciolacu cere plafonarea prețurilor

Situația epidemiologică nu este singura problemă pe care România o are la ora actuală. Scumpirile se fac pe bandă rulantă, iar cel mai mult au crescut facturile la energie și gaze. Liderul PSD consideră că românii nu trebuie lăsați la greu, tocmai de aceea a decis să facă pace cu Guvernul Cîțu și să țină cont de toate solicitările venite din partea liberalilor. Criza sanitară, însoțită de cea economică, trebuie depășită, așa că Marcel Ciolacu este dispus la lucru în echipă.

“Sperăm ca această săptămână, săptămâna viitoare, legea să meargă la promulgat. La fel vom aborda toate solicitările venite din partea Guvernului, pentru a depăşi această pandemie şi pentru criza sanitară, dar şi economică. Românii trebuie să depăşească şi criza socială. Această iarnă va fi una din cele mai grele cu care ne-am confruntat. Ştim cu toţii, prin decizii politice unde am ajuns, prin îngheţarea veniturilor şi cu aceste scumpiri românii nu vor face faţă în perioada următoare”, a mai spus Ciolacu.