Cristian Tudor Popescu produce cutremur pe scena politică. România condusă de USR-PLUS și AUR. „Nu pot decât să vă rog să vă gândiți”
- Nicolae Comănescu
- 10 septembrie 2021, 09:43
CTP a comentat caustic evenimentele incredibile desfășurate, joi, în Parlamentul României, acolo unde a fost un scandal fără precedent.
Evenimentele scandaloase petrecut, joi, în Parlamentul României, au fost comentate și de jurnalistul Cristian Tudor Popescu. Cel care a remarcat frontul comun făcut de reprezentanții USR-PLUS și aleșii de la AUR, atunci când a venit vorba despre îndepărtarea lui Florin Roman de la prezidiu.
Cristian Tudor Popescu: „A fost pur și simplu umflat, luat de subțiori, de haidamacii AUR”
„Sub privirile satisfăcute ale parlamentarilor USR Plus, în frunte cu dl Barna, vicepreședintele Camerei Deputaților și al PNL, dl Florin Roman, a fost pur și simplu umflat, luat de subțiori, de haidamacii AUR, i s-a smuls scaunul, s-a aruncat cu dosare în el, i s-a luat microfonul, pe care l-a înșfăcat dna Dragu, încă președinta Senatului, deși USR Plus a rupt coaliția pe baza căreia a primit postul”, a scris Cristian Tudor Popescu pe republica.ro. Jurnalistul a mai precizat că Florin Roman avea dreptul, potrivit regulamentului, să conducă ședința plenului reunit.
„Dar, și dacă n-ar fi avut-o, poziția sa trebuia lămurită prin discuție, prin argumente, eventual prin vot de către parlamentarii prezenți. Nu prin intervenția SturmAbteilung, detașamentele de asalt ale AUR. Cu acest prilej, factura fascistoidă a acestei formațiuni, care soluționează situațiile politice prin violență fizică, a fost limpede lacrimă. Nu pot decât să vă rog să vă gândiți ce s-ar petrece într-o Românie guvernată de AUR. Împreună cu USR Plus”, a mai spus CTP.
Ce propunea liderul AUR, George Simion
Ieri, liderul deputaţilor AUR, George Simion, a propus ca plenul comun pentru dezbaterea şi votul pe moţiunea de cenzură să aibă loc marţi, 14 septembrie.
„Luând act de citirea moţiunii, în temeiul articolului 113, alineatul 3, din Constituţie, care spune că moţiunea de cenzură se dezbate după trei zile de la data când a fost prezentată în şedinţă comună a celor două Camere, solicit celor doi preşedinţi ai celor două Camere să convoace şedinţa comună a celor două Camere ale Parlamentului marţi, 14 septembrie, ora 16,00, cu un singur punct pe ordinea de zi - dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură”, a spus Simion.