PSD vrea să scoată românii în stradă. Marcel CIolacu: „Încurajez oamenii să iasă”

PSD vrea să scoată românii în stradă. Marcel CIolacu: „Încurajez oamenii să iasă”

PSD le cere românilor să iasă în stradă ca să-l forțeze pe președintele Klaus Iohannis să-și asume responsabilitatea pentru numirea lui Florin Cîțu în funcția de premier. Social-democrații nu exclude să organizeze mișcări de protest în fiecare județ din țară.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că-i încurajează pe români să iasă în stradă și să protesteze împotriva președintelui Klaus Iohannis. Astfel, crede Marcel Ciolacu, sub presiunea opiniei publice, președintele Klaus Iohannis va fi obligat să-și recunoacă responsabilitatea pentru numirea lui Florin Cîțu ca premier.

Declarațiile lui Marcel Ciolacu vin în contextul apariției, în urmă cu câteva săptămâni, a informațiilor despre condamnarea lui Florin Cîțu în Statele Unite. Pe vremea când era student la o universitate americană, Florin Cîțu a fost prins, la volan, sub influența alcoolului. Un judecător american l-a condamnat, la momentul respective la două zile de închisoare și o amendă de 1.000 de dolari.

Marcel Ciolacu susține că numirea lui Florin Cîțu ca premier a fost făcut cu forțarea Constituției și spune că președintele trebuie să recunoască și să-și asume această greșeală.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Românii şi-au dat seama cu cine au de-a face şi vor ieşi în stradă şi atunci sub presiunea publică, domnul Iohannis va recunoaşte în sfârşit greşeala pe care a făcut-o numindu-l pe domnul Cîţu prim-ministru şi forţând în spiritul Constituţiei această coaliţie de pierzători. Încurajez oamenii să iasă în stradă. E posibil să facem în fiecare judeţ. Se va lua o decizie, dar categoric se va ajunge la acest demers dacă dl Iohannis nu recunoaşte că a greşit şi să îşi retragă acest Guvern”, a afirmat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă susţinută la Neptun.

Declarația momentului. Florin Cîțu va propune vaccinarea sau testarea tuturor bugetarilor

Florin Citu

PSD anunță o nouă moțiune de cenzură

În acest context, liderul PSD a anunțat că parlamentarii partidului său pregătescă o nouă moțiune de cenzură. El a precizat că aceasta va fi depusă în momentul în care, în Parlament vor fi cele 234 de voturi necesare pentru căderea guvernului.

„De fapt şi de drept, domnul prim-ministru Cîţu ar fi trebuit să fie plecat de cel puţin o săptămână din fruntea Guvernului României, ori prin demisie, cum ar fi făcut orice om responsabil de stat (...), ori să i se ceară demisia, în cazul în care nu ai responsabilitatea de a-ţi da demisia, de către cel care l-a susţinut prim-ministru al României, de către cel care şi-a dorit această coaliţie a pierzătorilor, domnul Klaus Iohannis”, a precizat Marcel Ciolacu.

Motivele invocate de PSD pentru demiterea guvernului

Liderul PSD a precizat că explozia prețurilor, gestionarea dezastruoasă a campaniei de vaccinare și a valului 4 al pandemiei sunt tot atâtea motive pentru ca Florin Cîțu să plece din funcție, El a mai precizat că, în plus, premierul are o condamnare penală.

„Motivele principale sunt explozia preţurilor, gestionarea dezastruoasă a campaniei de vaccinare, iarăşi valul 4 ne-a prins nepregătiţi şi pe de altă parte faptul că avem un prim-ministru penal, condamnat şi ţepar dovedit în urma documentelor pe care le-am văzut cu toţii. Din punctul nostru de vedere s-a ajuns mult prea departe. (...) Am decis în unanimitate de voturi astăzi, în cadrul Consiliului Politic Naţional, că vom depune moţiune de cenzură în momentul în care vom avea cele 234 de voturi necesare să treacă această moţiune. În acest moment, partea de opoziţie a Parlamentului are 204 voturi”, a declarat Marcel Ciolacu.