Un medic de la Terapie Intensivă: „Voi explica cine sunt anti-vaccin din spitalul meu. Mai întâi ne insultă, apoi își cer scuze”

Un medic de la Terapie Intensivă: „Voi explica cine sunt anti-vaccin din spitalul meu. Mai întâi ne insultă, apoi își cer scuze”

Massimo Girardis, directorul unității de terapie intensivă la Policlinico di Modena, vorbeşte despre atitudinea pacienților anti-vaccin atunci când aceștia ajung să fie intubați.

Massimo Girardis este director de terapie intensivă la Policlinica Modena, precum și profesor la Universitatea din Modena și Reggio Emilia. Prin urmare, doctorul lucrează într-una din oraşele italiene „No Vax”, unde în fiecare zi oamenii ies în stradă pentru a demonstra. Într-un interviu lansat astăzi Corriere della Sera, el explică cine sunt pacienții săi spitalizați pentru Covid-19, şi spune: I-aș împărți în trei categorii.
-Cei care nu s-au vaccinat de frică
-No Vax (Nu Vaccin)
-Negaționiștii
Primii sunt cei care „cer ajutor, mângâiere. Ei recunosc greșeala, sunt recunoscători medicilor și personalului. Dar „oaspeții” cei mai dificili sunt așa-numiții negaţionişti: „Sunt convinși că noul coronavirus este o invenție a sistemului și refuză existența acestuia până când nu mai pot respira și au nevoie de oxigen pentru a supraviețui”.

Directorul, despre cât de dificil este să lucreze cu cei care nu cred în Covid

Girardis relatează un caz tipic: „Avem aici o întreagă familie, tată, mamă și fiu. Problema este că sunt oameni greu de gestionat. Bărbatul nu a vrut să intre în ambulanță, când a ajuns la urgență a strigat că va pleca după câteva minute. Abia când s-a trezit, după zile de intubație, s-a convertit și a recunoscut existența lui Covid.

Profesorul explică faptul că la început dialogul cu ei este dificil: „Au o atitudine ostilă față de medicii. Le este frică să nu fie ajutați ca ceilalți pentru a nu-şi strica reputația de negaţionişti și revendică aceleași drepturi, dar în același timp refuză tratamentul. În secție sunt momente de tensiune”, povestește medicul.

Şi continuă: „Asistentele medicale sunt marcate de oboseală și suferință interioară, pentru că au văzut morți, mulți bolnavi și confruntarea cu oameni care neagă o realitate atât de dureroasă riscă să genereze scântei. Mă tem că pot apărea episoade neplăcute, a declarat expertul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acești subiecți care ne tratează drept dușmani, ne acuză că vrem să-i omorâm prin intubarea lor cu forță

Problema mai presus de toate, este caracterul: „Ne sufocăm sub salopete și măști, asupriți de căldura din acest august. Ne luptăm, fizic și emoțional, pentru că simțim că ne-am întors în vremurile întunecate. Și apoi sosesc acești subiecți care ne tratează drept dușmani, ne acuză că vrem să-i omorâm prin intubarea lor cu forță, mărturisește doctorul de la Terapie Intensivă.

În cele din urmă, există  acest curent No Vax: „Ei recunosc existența Covid, dar sunt împotriva vaccinurilor, baricadați în spatele motivelor obișnuite:

-Nu există dovezi că funcționează,

-Daunele vor fi văzute de-a lungul anilor, deoarece modifică genomul uman,

-Nu vreau să devin un cobai al lobby-urilor industriale etc.

Odată vindecați, își cer scuze pentru că au făcut atâta propagandă negativă pe social media, a concluzionat medicul în interviul acordat pentru Corriere della Sera.