Salariile trebuie plătite de urgență. Somație venită de la Guvern

Salariile trebuie plătite de urgență. Somație venită de la Guvern

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) a somat firmele din sectorul feroviar să deblocheze salariile angajaților. Cătălin Drulă a cerut plata personalului de execuție și TESA.

Cătălin Drulă a pus piciorul în prag. Salariile personalului CFR trebuie plătite de urgență. Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a solicitat firmelor din sectorul feroviar să înlăture orice formă de blocaj, respectiv întârziere a plății salariilor angajaților CFR.

Angajații CFR își primesc salariile de urgență

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, reprezentat de Cătălin Drulă, a cerut plata salariilor personalului CFR SA. Angajații din execuție își vor primi banii în cursul zilei de marți, în timp ce personalul TESA va primi banii în ziua de miercuri.

Potrivit ultimelor anunțuri ale autorităților, deficiențele de management au fost identificate, iar reprezentanții CFR vor înlătura orice fel de blocaj de plată a salariilor angajaților.

Salariaţii CFR ar fi urmat să primească doar o parte din lichidarea pe luna iunie, potrivit unor informații publicate pe rețelele de socializare.

Disponibilizări masive la CFR Marfă

Amintim că luna iulie aduce un amplu program de restructurare în cadrul angajaților companiei CFR Marfă, în vederea eficientizării. Un număr de aproximativ 1.400 de salariați ai CFR Marfă vor fi concediați în următoarele săptămâni.
Anunțul a fost făcut de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, chiar la începutul lunii, iar potrivit acestuia, este nevoie de o astfel de măsură. Disponibilizările sunt de natură să ducă la reducerea pierderilor companiei și eficientizării sale.

Ministrul Cătălin Drulă a subliniat că operatorul CFR Marfă mai deține doar 20% din cota de pe piața transporturilor feroviare de marfă. Drept urmare, nu are nevoie de atât de mulți angajați, cât numără în prezent, pentru a-și desfășura activitatea.

„Nu e niciodată o bucurie să existe disponibilizări, numai că pentru a fi eficient pe această piaţă a transportului de marfă trebuie să fii eficient într-o competiţie, o piaţă competitivă. Operatorul de stat are doar 20% din piaţă, ceilalţi fac aceeaşi treabă cu mai puţini oameni. Din luna iulie, era vorba de o reducere cu 1.400 de angajaţi, dar nu înseamnă că toţi sunt disponibilizaţi”, a declarat ministrul Cătălin Drulă.

Ne puteți urmări și pe Google News