Desființarea SIIJ învrăjbește coaliția. USR este mai catolic decât papa, cu DNA vârf de lance

Desființarea SIIJ învrăjbește coaliția. USR este mai catolic decât papa, cu DNA vârf de lance

UDMR a pus pe jar coaliția de guvernare, care se află în pragul ruperii din cauza refuzului ungurilor de a vota aprobarea desființării Secției Speciale. Dilema SIIJ divizează taberele, USR aruncă în luptă ultimele argumente, iar UDMR este pe post de arbitru, au punctat Robert Turcescu și invitații săi la EVZ Play.

"Oameni cu scaun la cap se fac că nu înțeleg polemica. Ăștia de la USR vor să dea înapoi DNA-ului autoritatea de a-i ancheta pe judecători. Pe vremea lui Kovesi aveau două mii și ceva de dosare pe judecător. Din fericire s-au opus și CSM, și Înalta Curte și UDMR. A ajuns UDMR cea mai înaintată facțiune într-o chestie securistică. Au venit cu argumente destul de clare, nu șobolănisme", a explicat jurnalistul Dan Andronic contextul acestui scandal major din sânul coaliției.

Moderatorul Robert Turcescu a completat că există și mulți liberali care nu vor desființarea Secției Speciale. "Sunt convins că nici Orban nu vrea desființarea SIIJ. UDMR se dovedește mai cu coloană vertebrală decât oricine", a conchis Mirel Curea.

Ne puteți urmări și pe Google News