Mătușa milionarului Cornel Tăbăcaru, în vârstă de 88 de ani, a făcut miocardită după rapel. Cele mai expuse persoane la dezvoltarea inflamațiilor de inimă

Mătușa milionarului Cornel Tăbăcaru, în vârstă de 88 de ani, a făcut miocardită după rapel. Cele mai expuse persoane la dezvoltarea inflamațiilor de inimă

Milionarul Cornel Tăbăcaru a intervenit în cadrul unei emisiuni televizate și a vorbit despre cazul mătușii sale în vârstă de 88 de ani, care a dezvoltat miocardită în urma vaccinării cu a doua doză de ser imunizator.

Mătușa milionarului Cornel Tăbăcaru a fost diagnosticată cu miocardită după administrarea celei de-a doua doze de vaccin Moderna. Potrivit declarațiilor milionarului, mătușa sa este în vârstă de 88 de ani. Cazul de față este unul rar, dacă ne ghidăm după pozițiile OMS și ale specialiștilor din sănătate, care spun că cele mai expuse persoane la dezvoltarea inflamațiilor de inimă în urma vaccinării sunt tinerii cu vârste sub 30 de ani. 

Mătușa lui Cornel Tăbăcaru a dezvoltat miocardită

În urma vaccinării cu cea de-a doua doză de vaccin Moderna, mătușa omului de afaceri Cornel Tăbăcaru a dezvoltat miocardită, o inflamație a mușchiului cardiac, potrivit declarațiilor milionarului din cadrul unei emisiuni Antena3.

Ne puteți urmări și pe Google News

Care este principala grupă de risc. OMS confirmă o „probabilă” legătură între inflamațiile inimii și vaccinare

Experţii Comitetului consultativ mondial ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru securitatea vaccinurilor explică faptul că aceste cazuri de miocardită și pericardită au fost semnalate în mai multe ţări, în special în SUA. După examinarea mai multor date, experţii OMS au concluzionat că „datele actuale sugerează o legătură de cauzalitate probabilă între miocardită şi vaccinurile cu ARN mesager”. „O monitorizare este în curs pentru a determina efectele pe termen lung”, au mai precizat aceștia.

Valeriu Gheorghiță, președintele Campaniei Naționale de Vaccinare, a transmis că majoritatea cazurilor de miocardită și pericardită (o inflamaţie a membranei care anvelopează inima) sunt raportate în cazul tinerilor cu vârste până în 30 de ani. Reacțiile adverse se manifestă în special în rândul bărbaților și cu precădere după administrarea rapelului.

„Sunt ridicate semnale de siguranță legate de riscul de inflamație cardiacă. Mai frecvent apare la persoane sub 30 de ani, în mod deosebit la bărbați și mai frecvent după a doua doză de vaccin. Frecvența raportată la vaccinurile bazate pe ARN mesager este de circa două cazuri la 50.000 persoane vaccinate cu a doua doză.

Au fost 40 de cazuri raportate în SUA la un milion de persoane vaccinate. Toate au fost forme ușoare, după 3-4 zile persoanele au fost externate în stare bună. Este un aspect intens monitorizat. S-a recomandat să se treacă această reacție adversă în rezumatul vaccinurilor”, a declarat Valeriu Gheorghiță.