Parlamentarii din Olanda, chemați de urgență din concedii. Cazurile COVID-19 au explodat. Acuzații la adresa Guvernului

Parlamentarii din Olanda, chemați de urgență din concedii. Cazurile COVID-19 au explodat. Acuzații la adresa Guvernului sursa: arhivă EVZ

Cazurile de infectare cu coronavirus au atins cote alarmante în Olanda. Toți guvernanții aflați în concedii au fost chemați de urgență acasă. Noi restricții au fost impuse pentru cetățeni.

Parlamentarii olandezi, abia plecați în vacanțe, își vor întrerupe concediile și se vor reîntoarce acasă, în contextul în care numărul infectărilor cu coronavirus a atins cote alarmante. Guvernul condus de premierul Mark Rutte a fost acuzat de neglijență. Miercuri, parlamentarii se vor întruni în cadrul unei sesiuni extraordinare, ca urmare a pericolului care planează asupra statului.

Explozie a cazurilor COVID-19 în Olanda

În urma relaxării restricțiilor, autoritățile au raportat un număr alarmant de noi cazuri de coronavirus. Astfel, sâmbătă au fost depistate 10.345 de cazuri de infectare. Autoritățile sunt alarmate de evoluția cazurilor COVID-19, în condițiile în care, în ziua precedentă, au fost raportate puțin sub 7.000 de cazuri, iar sâmbăta trecută 1.100 de persoane au fost infectate.

Prin urmare, parlamentarii deplasați în vacanțe au fost rechemați în țară de urgență, iar miercuri se vor întruni în cadrul unei ședințe extraordinare, pentru a discuta pe tema pandemiei de coronavirus.

Ne puteți urmări și pe Google News

Principalele focare COVID-19 sunt reprezentate de discoteci, potrivit presei internaționale. Într-un astfel de local, în doar o singură noapte s-au infectat cel puțin 200 de persoane.

Guvernul olandez impune noi restricții. 

Guvernul condus de premierul Mark Rutte a fost acuzat de neglijență în contextul răspândirii coronavirusului, astfel încât autoritățile guvernamentale au impus noi restricții. Măsurile vin în contextul în care pe data de 26 iunie, premierul a anunțat relaxarea măsurilor preventive.

Cluburile și discotecile se vor închide, a anunțat premierul Mark Rutte, în timp ce restaurantele vor fi deschis până la ora 24.00. Festivalurile sau alte astfel de evenimente care presupun participarea unui număr mare de oameni vor fi interzise.

''Trebuie să încetinim răspândirea rapidă a virusului'', a declarat Mark Rutte. Politicienii se tem că țările europene vor impue restricții dure pentru cetățenii olandezi, potrivit agerpres.