Temperaturile scad. În ce zone revin ploile torențiale. Prognoza meteo, 8 iulie

Temperaturile scad. În ce zone revin ploile torențiale. Prognoza meteo, 8 iulie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru joi, 8 iulie. Canicula nu se va manifesta decât local, în restul teritoriului țării fiind raportată vreme călduroasă. În unele zone, se vor semnala și averse.

Joi, 8 iulie, vremea va fi caniculară doar local, unde disconfortul termic va fi accentuat. Vizate de caniculă sunt teritoriile din sud și sud-vestul țării, potrivit meteorologilor, în timp ce în Transilvania, Maramureș și pe alocuri în Muntenia și Moldova vremea va fi caldă. În anumite zone, ITU va atinge pragul de 80 de unități, însă nu îl va trece.

Cerul va fi variabil. În a doua parte a zilei, se vor semnala înnorări în sudul, este și centrul țării. În aceste zone și la munte, local, vor fi averse de ploaie însoțite de descărcări electrice. Pe durata ploilor, rafalele de vânt se pot intensifica, iar, izolat, vor fi prezente și condiții de grindină.

Valorile termice maxime vor fi cuprinse între 24 și 27 de grade, la mare. În Banat, maximele vor fi de 38 de grade. Temperaturile minime se vor situa între 12 și 23 de grade.

Ne puteți urmări și pe Google News

Presiunea atmosferică nu va prezenta variații semnificative, potrivit prognozei meteo emise pentru joi, 8 iulie.

Prognoza meteo pentru București. Temperaturile scad

În Capitală, temperaturile vor scădea ușor și se vor situa în jurul celei normale pentru luna iulie. Cerul va fi variabil.

În a doua parte a zilei și seara, se vor semnala averse de ploaie însoțite de descărcări electrice. Pe durata manifestării precipitațiilor, rafalele de vânt se vor intensifica.

Temperatura maximă va fi de aproximativ 29 de grade. Minima va fi cuprinsă între 17 și 19 grade.

Nici în București, presiunea atmosferică nu va înregistra variații semnificative față de zilele anterioare.

Vremea la munte va fi instabilă

În zonele montane, joi, cerul va fi variabil. Cu precădere după-masa, cerul va prezenta înnorări accentuate, însă doar temporar.

Local, se vor manifesta averse de ploaie însoțite de descărcări electrice. Pe durata acestora, vântul se va intensifica. Izolat, se vor semnala și condiții de grindină.

În general, vremea va fi instabilă. Temperaturile nu vor prezenta variații semnificative față de miercuri, 7 iulie.

Și la mare, temperaturile scad

Pe litoral, cerul va fi variabil și va prezenta înnorări pe perioade de timp scurte, când se vor manifesta și descărcări electrice.

Vremea va fi instabilă. Rafalele de vânt se vor intensifica pe durata manifestării precipitațiilor.

Temperaturile maxime se vor afla în scădere față de zilele anterioare, fiind cuprinse între 24 și 27 de grade. Valorile termice minime se vor situa între 20 și 22 de grade.

Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 20 și 23 de grade, transmite ANM.