Cum se răsfaţă miliardarii la cumpărături. Elon Musk are cele mai inedite gusturi

Cum se răsfaţă miliardarii la cumpărături. Elon Musk are cele mai inedite gusturi

Cum se răsfaţă miliardarii la cumpărături. Elon Musk are cele mai inedite gusturi. Altfel nu ar fi cumpărat un automobil folosit în scenele subacvatice din celebra serie dedicată agentului secret James Bond.

Fondatorul Tesla a cumpărat astfel iconicul Lotus Esprit din filmul „James Bond”, turnat în 1977.

Pentru pofta asta a plătit 1,3 milioane dolari. Fiind folosită pentru scene subacvatice, mașina a venit fără roți și nu putea circula pe uscat. Ca o ironie, nici măcar nu este rezistentă la apă, dar ce mai contează pentru cineva care are o avere ce depăşeşte 170 miliarde de dolari. Între timp, Elon Musk a mai dat o lovitură şi a construit unul dintre cele mai puternice supercomputere din lume. FOTO

Rechinul tigru al lui Steve Cohen

Pentru cei care nu au auzit de Steve Cohen, amintim că este vorba despre un personaj care este manager de fonduri speculative. Desigur, este şi miliardar, iar ca aproape orice miliardar, este atras de artă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Achiziționarea unei piese create de Damien Hirst şi intitulată „Imposibilitatea fizică a morții în mintea cuiva care trăiește”. „Doar” 10,51 milioane de dolari l-a costat. De asemenea, el are un rechin tigru de 4,2 metri suspendat într-un rezervor de formaldehidă.

Steve Cohen

Truett Cathy şi pasiunea pentru Batman

Cu o avere estimată la peste 6 miliarde, S. Truett Cathy a pătruns în topul select al bogaţilor datorită modului în care a ştiut să dezvolte  lanțul american de fast-food Chick-fil-A. La fel ca Musk, şi el are o pasiune pentru filmele de acţiune şi pentru eroii pozitivi.

Totodată, Samuel Truett Cathy este un mare pasionat de automobile, aşa că era greu să nu fie sedus de farmecul celebrului Batmobile folosit în filmul din 1992 Batman Returns. Şi cum de la dorinţă până la plată n-a fost decât un pas, el a plătit 328.330 de dolari pentru a se plimba la fel ca Batman.

S. Truett Cathy

Lui Bill Gates îi place să sară

Cel mai bogat om din lume pentru o perioadă de aproape 20 de ani nu mai are nevoie de nicio prezentare. Numele lui Bill Gates poate fi inclus ca sinonim pentru Microsoft. La cele peste 130 miliarde de dolari, el are uneori şi cheltuieli mai mici. Spre exemplu, şi-a dorit o trambulină în jur, pe care a instalat-o chiar în conacul său. Celebrul miliardar american Bill Gates mai cheltuie bani şi cu femei frumoase, aşa cum a dezvăluit un fost angajat de la Microsoft.

Chemarea mării pentru Roman Abramovici

Omul de afaceri rus care a devenit mai cunoscut după ce a preluat echipa de fotbal Chelsea îşi permite să mai cheltuie din când în când chiar şi 550 de milioane de dolari pentru un iaht de lux. E o sumă colosală chiar şi pentru un om care are aproape 6 miliarde de dolari. Roman Abramovici și-a câștigat banii printr-o companie de investiții private de mare succes, care îl consumă atât de mult încât simte nevoia să evadeze în larg la bordul celor mai moderne iahturi din lume.

Spre exemplu, pe Eclipse, care măsoară 162 metri, Roman are două spaţii pentru aterizarea elicopterelor și la nevoie poate lansa un minisubmarin de pe navă. În 2013, acest superiaht a fost plasat pe locul al doilea pe lista celor mai mari din lume.

Roman Abramovich a uimit planeta

Roman Abramovici

Leonardo da Vinci, Salvator Mundi şi un prinţ saudit

Prinţul saudit Badr bin Abdullah bin Mohammed bin Farhan Al Saud şi-a permis să cumpere celebrul tablou „Salvator Mundi” al lui Leonardo da Vinci pentru 590 milioane de dolari. Cam cât un iaht, i-ar putea spune Abramovici, dar gusturile nu se discută. Acestea sunt cele mai scumpe lucruri din lume la ora actuală. Imagini de necrezut.