Evenimentul Zilei > Monden > Acestea sunt cele mai scumpe lucruri din lume la ora actuală. Imagini de necrezut
Acestea sunt cele mai scumpe lucruri din lume la ora actuală. Imagini de necrezut

Acestea sunt cele mai scumpe lucruri din lume la ora actuală. Imagini de necrezut

Veţi surprinşi pe ce dau banii milionarii și miliardarii. Unii sunt dispuși să plătească sume nebunești pentru cele mai simple sau cele mai limitate articole.
Dacă ai avea toți banii din lume de cheltuit, de unde ai începe? Cât ați plăti pentru o mașină nouă? Un inel de logodnă? Un loc de parcare? Un pian de cristal pentru a dansa pe acoperișul unui zgârie-nor? Sau poate un ceas încrustat cu diamante pentru accesorizarea cu super-iahtul tău din aur?

Ai putea  fi surprins de unii oameni foarte bogaţi  care dau bani fără să se uite. Iată doar câteva exemple:

1.Cel mai scump ceas din lume creat vreodată – ideea lui Laurence Graff, președintele Graff Diamonds. Impodobit cu 110 carate din cele mai rare diamante colorate (Fancy Intense Pink, Fancy Light Grey Blue, Fancy Orange, Fancy Green), Graff Hallucination a fost prezentat pentru prima dată la Baselworld în 2014.

Ceas Graff Diamonds Hallucination - 55 milioane USD

2. Ferrari 250 GTO din 1963 – 70 milioane USD:  Fondatorul și CEO-ul WeatherTech, David MacNeil, a plătit în 2018, 70 de milioane USD pentru un Ferrari 250 din 1963. Vehiculul, cu numărul șasiului 4153 GT, se crede că este cea mai scumpă mașină din lume. Potrivit CNN, doar 39 de exemple de 250 GTO au fost construite de legendarul brand italian între 1962 și 1964 și este extrem de rar ca un proprietar să se despartă de unul la orice preț.

Ferrari 250 GTO din 1963 - 70 milioane USD

3.Ton roșu – 3,1 milioane USD: Un magnat japonez  a plătit o sumă un record de 3,1 milioane USD pentru un ton roșu de 612 lire sterline în 2019 pe piața de pește din Tokyo. Tonul roșu este listat oficial de WWF (World Wildlife Fund) ca specie pe cale de dispariție.

Ton roșu - 3,1 milioane USD

4. Antilia, Mumbai – 1-2 miliarde USD: Nu va fi o surpriză când vă vom spune că cea mai scumpă reședință a lumii aparține reginei Angliei, Palatul Bukingham. Dar știi cine deține a doua cea mai scumpă casă din lume? Cel mai bogat om din Asia, Mukesh Ambani. Președintele Reliance Industries Limited, Antilia cu 27 de etaje din Mumbai, a fost proiectat de arhitecții Perkins și Will din Chicago. Antilia ar fi în valoare de 1-2 miliarde USD.  Mai mult, Antilia este construită pentru a rezista la un cutremur de magnitudine 8, pe scara Richter. De asemenea, este dotat cu facilități precum un centru spa, o sală de bal, un templu, un salon, precum și un salon de înghețată.

Antilia, Mumbai - 1-2 miliarde USD

5. Loc de parcare Manhattan – 1 milion USD: Cumpărarea unei case este mai ușoară decât cumpărarea unui loc de parcare aici. Cel mai scump loc de parcare din lume costă un milion de dolari. Orașul este New York, iar zona este Manhattan, unul dintre cele mai populate spații din oraș. Există 10 locuri de parcare într-un apartament de lux construit de strada 42 Crosby în cartierul elegant Soho din Manhattan, iar prețul fiecăruia dintre locurile de parcare (care găzduiește o singură mașină) este de un milion de dolari. Asta depășește 6,8 milioane.

Loc de parcare Manhattan - 1 milion USD

6. Salvator Mundi al lui Leonardo da Vinci – 450 milioane USD: În 2017, prințul saudit Bader bin Abdullah bin Mohammed bin Farhan al-Saud a cumpărat Salvator Mundi (Mântuitorul lumii) la o licitație Christie’s pentru 450,3 milioane USD. A stabilit recordul pentru cel mai scump tablou vândut vreodată într-o licitație publică.

Leonardo da Vinci

7. Pasion Azteca, sticlă de platină – 3,5 milioane USD: Cea mai scumpă sticlă de tequila Anejo. Pasion Azteca are un preț așa de mare datorită sticlei extrem de elegante. Sticla de platină și aur alb este împodobită cu 6.400 de diamante.

Pasion Azteca, sticlă cu lichior de platină - 3,5 milioane USD

8. Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond – 48,5 milioane USD: Cel mai scump telefon din lume cu diamante vine de la Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond Edition, cu un preț de 48,5 milioane USD. Acest telefon este doar un alt iPhone 6, dar cu o placare cu platină și un imens diamant roz montat pe spate.

Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond - 48,5 milioane USD

Sursa: dnaindia.com.